Parlem amb… Eloi Tarrés, CEO de Evowall Technology

Per: Publicat: 22/03/2024Categories: Opinió

Parlem amb... Eloi Tarrés, CEO de Evowall TechnologyEn què consisteix el projecte d’innovació d’Evowall?

En primer lloc, cal indicar que ja l’essència d’Evowall és pura innovació. El nostre sistema constructiu incideix de manera disruptiva en el sector de la construcció. Per una banda, perquè industrialitzem un sector tradicional, amb tots els avantatges que això comporta (disminució de minves, traçabilitat, assegurament de qualitat i terminis…); i per l’altra, perquè estem introduint millores continuades en el producte final i en el servei, orientades tant al client final com als promotors. Tot això emmarcat en projectes fets a mida, segons les necessitats d’arquitectes, promotors…

En el projecte actual hem focalitzat la innovació en dues línies:

  • Passar de tenir una certificació ETA per a cases unifamiliars a la certificació ETA per a edificis plurifamiliars en alçada. Aquesta consecució és un gran èxit, doncs, a més de demostrar la seguretat tècnica del nostre sistema, ofereix als promotors tota la certesa jurídica a través de l’assegurança decennal com en qualsevol projecte de construcció tradicional.
  • Introduir millores ambientals basades en la reducció d’emissions; treballant amb materials més respectuosos amb el medi ambient, el redisseny de processos de fabricació i reduint el consum d’energia en l’etapa l’ús de l’edifici.

Fent un pas més enllà, aportem un valor d’emissions calculat per a cada un dels nostres projectes/construccions realitzat amb eina validada externament per l’ITeC, que permet oferir al promotor, la certesa de davant els seus clients, d’entregar un producte que millora l’empremta.

Així doncs, hem aconseguit traslladar el nostre sistema a la construcció plurifamiliar en alçada, mantenint la qualitat i característiques de les cases passives, amb l’objectiu que les persones visquin amb el màxim confort.

 

Quins aspectes específics de la construcció passiva esteu abordant en aquest projecte?

Com en la resta de projectes d’Evowall, la fita és incidir directament en la vida de les persones i que els habitatges construïts amb el nostre sistema sigui el que els aporti el confort necessari.

Disposar d’un habitatge certificat Passivhaus, assegura una gran part de les necessitats per a aconseguir aquest confort, perquè treballa en els aspectes d’aïllament tèrmic, estanquitat, tancaments, ventilació adequada i reducció de ponts tèrmics.

Però, com hem comentat, en aquest projecte estem fent un pas més, introduint criteris de reducció d’emissions, tant pel que fa a la producció i construcció de l’edifici, com en les necessitats energètiques que se’n derivaran del seu ús. A més, es preveu que l’edifici generi més energia que la que consumeix, convertint-lo en un edifici dels denominats “d’energia positiva”. Aquestes innovacions incideixen directament en tots els punts clau dels edificis passius esmentats, els quals, hem aconseguit mantenir.

Així, oferim un edifici d’habitatges adaptat al disseny i necessitats imposats per un equip de professionals externs (promotors, arquitectes i clients finals), mantenint tots els avantatges del sistema constructiu Evowall i les millores ambientals i energètiques indicades.

 

Com ha estat el procés de col·laboració amb ITeC en aquest projecte?

Treballar amb ITeC és sempre un plaer per a nosaltres, ja que, no només ofereixen el seu know-how i experiència en el món de la construcció, materials, etc. sinó que, a més, en aquest projecte, hem pogut debatre i analitzar, des de diferents perspectives, totes aquelles necessitats energètiques i de sostenibilitat específiques.

Gràcies a un treball totalment col·laboratiu hem aconseguit disposar de l’eina de càlcul de les emissions de l’edifici, així com, dissenyar els objectius energètics, disposant dels ajuts de la Unió Europea dins del marc Horizon2020.

 

Recentment heu obtingut una subvenció per a aquest projecte.Ens en podries parlar una mica més?

Com s’ha esmentat, la iniciativa va ser seleccionada dins els ajuts Horizon2020 de la Unió Europea.

El projecte s’anomena REN+HOMES i lidera el desenvolupament d’un mètode universal per a la construcció d’habitatges d’energia positiva.

L’edifici d’habitatges en alçada d’Evowall, projectat a La Garriga, és un dels 4 llocs demostratius que hi haurà a tota Europa com a model d’aquests edificis de construcció sostenible i d’energia positiva. A més a més, es pretén que tinguin un impacte social, implicant, sensibilitzant i estimulant els comportaments sostenibles.

 

Quins són els pròxims passos d’Evowall en aquest camí d’innovació?

Tal com hem comentat, la innovació forma part del core d’Evowall. L’empresa està constantment replantejant tant opcions tècniques, com operatives i organitzacionals.

La innovació ens ha de permetre generar nous productes, millorar l’eficàcia, així com penetrar en nous mercats. Tot això en un sector on cada cop hi ha menys personal per a executar les obres i on les exigències de qualitat, sostenibilitat i certificació són majors. Així mateix, entenem que la introducció de tecnologies emergents (com la IA) ens ha de permetre millorar en la traçabilitat i, per tant, minimitzar qualsevol errada i que l’entorn de treball estigui el màxim controlat possible, disminuint la possibilitat dels sinistres laborals.

 

Entrevista realitzada per David Sabatés, Director de l’Àrea de Serveis i Relacions Institucionals de l’ITeC.

 

 

david_sabates
David Sabatés

Director del Departament de Serveis i Relacions Institucionals. ITeC.

Compartir aquesta informació

David Sabatés
Director del Departament de Serveis i Relacions Institucionals. ITeC.
david_sabates
David Sabatés

Director del Departament de Serveis i Relacions Institucionals. ITeC.