El Campus de Clark Kerr de la Universitat de Califòrnia, a Berkeley, acollirà del 3 al 6 de desembre la conferència LIPS2018 (Lean in Public Sector).

L’esdeveniment és un fòrum anual d’àmbit internacional on els professionals que treballen al sector públic amb Lean exposen les seves experiències. La conferència dona a conèixer l’estat actual de les tasques d’investigació i com s’estan implementant determinats conceptes i eines a nivell mundial. Les inscripcions estan obertes.

El programa d’aquesta edició inclou ponències, debats, anàlisis de diferents casos, tallers pràctics i simulacions d’aprenentatge a partir d’experiències. A més, està previst el desplaçament fins a San Francisco per visitar l’edifici de neurociències de la UCSF, en el que s’ha aplicat la metodologia Lean.

L’ITeC va organitzar, amb la col·laboració de Bimetric i el patrocini d’empreses i institucions, la conferència anual LIPS2015, promoguda per Lean Construction Barcelona i que va comptar amb ponents com el Dr. Glenn Ballard, cofundador del Lean Construction Institute.

En l’edició del LIPS2017 celebrada a Santiago de Xile, Lean Construction Barcelona va presentar els resultats parcials de l’inventari que recull les actuacions realitzades a Espanya, aplicant els principis i mètodes de la filosofia Lean en el sector de la construcció, des dels seus inicis allà per 2009 fins avui. L’inventari segueix obert perquè els agents que han participat en alguna tipologia d’actuació Lean (aplicació en un procés constructiu, aplicació en un procés intern, activitats de divulgació i formació) la incorporin mitjançant aquest formulari.

Victor Roig, Consultor Lean & BIM de Bimetric, forma part del Comitè organitzador de LIPS2018 i participa a la jornada com a ponent. És promotor de la iniciativa Lean Barcelona by ITeC i membre de la Comissió Construïm el Futur.