El comerç de carboni, un mecanisme per reduir els gasos d’efecte hivernacle (GEH)

Per: Publicat: 27/11/2020Categories: Sostenibilitat

Des de fa temps la reducció de la petjada de carboni ha estat un tema clau que hem abordat des de diferents punts de vista. És així com s’han dut a terme pràctiques d’eficiència energètica, augment d’energies renovables o una sèrie de moviments ciutadans que reclamen més implicació institucional, entre altres coses. Ciutadans, empreses i organitzacions han aportat el seu granet de sorra, la reducció del CO2 que s’emet és un problema global, no local.

La pandèmia del coronavirus ha generat la major caiguda en la història de les emissions de CO2 gràcies a l’aturada general de mobilitat i de la disminució del trànsit aeri. La situació, però, no és tan encoratjadora segons els experts, ja que els impactes positius visibles es deuen a la Covid-19. Així mateix, la NASA adverteix que la disminució dels gasos d’efecte hivernacle necessitarien ocórrer durant un període de temps llarg i sostingut perquè pugui realment tenir un impacte en el clima. “Quan l’economia reobri és probable que tornem a les pràctiques que teníem abans”, diu el professor Harold Kaufmann, investigador de la NASA.

En contraposició, trobem dades positives en l’informe dels Objectius de Desenvolupament Sostenible amb un increment de la consciència mediambiental que origina nous plans nacionals d’adaptació (PNAD) per enfortir la resiliència i l’adaptació al canvi climàtic.

La manera de revertir aquesta situació es troba en tres vies:

  • Excés – normatives que limiten el consum de CO2 a grans empreses.
  • Reduir – canviar com a empresa els sistemes de producció i creació del dia a dia per donar una resposta sostenible que conclogui en una reducció de les emissions de carboni. Per això, hem de ser conscients del nostre consum de CO2 mitjançant el seu càlcul.
  • Compensar – com a últim recurs, trobem les aportacions econòmiques voluntàries per invertir en projectes d’absorció o reducció, és a dir, el comerç de carboni.

La generació d’obres i projectes és un procés imparable i necessari, però s’ha de fer amb la màxima informació possible i reduint al màxim l’impacte que generem, no només en emissions sinó també en recursos (ITeC aposta de manera ferma pel canvi de l’economia actual a una economia circular).

Un cop reduït a el màxim la petjada de carboni, és llavors quan accedeixes a l’eina de compensació d’emissions que t’ofereix TCQi GMA, on podràs en uns senzills passos, compensar la resta d’emissions que no has pogut reduir en accions anteriors.

L’aliança entre Climatetrade  i ITeC ha permès la creació d’aquesta eina de compensació d’emissions. Aquesta integració permetrà neutralitzar el carboni de les diferents etapes del procés de construcció a tot tipus d’obres. Tot això amb la garantia que els projectes compensats no podran ser duplicats gràcies a la tecnologia blockchain de Climatetrade.

Es tracta d’una iniciativa que reforça el compromís adquirit per l’ITeC amb la sostenibilitat, oferint a les empreses i operadors de el sector unes eines que permetin acreditar l’alineament de les seves activitats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Treballem per a un futur millor, amb tu.

Més informació

ITeC
ITeC

Compartir aquesta informació

Autor/a: ITeC

Avatar
ITeC
ITeC