Primera reunió del projecte BIMzeED amb l’ITeC com a col·laborador

ITeC/Jornades, Sostenibilitat/Primera reunió del projecte BIMzeED amb l’ITeC com a col·laborador

Primera reunió del projecte BIMzeED amb l’ITeC com a col·laborador

  • Primera reunió del projecte BIMzeED amb l’ITeC com a col·laborador

BIMzeED és un projecte de tres anys finançat per Europa i englobat dins el marc Erasmus+. D’una banda, la iniciativa gira entorn els reptes als quals s’enfronta el sector de la construcció per aconseguir objectius d’eficiència energètica, en particular per a edificis de consum energètic nul (nZEB, sigles de Near Zero Energy Buildings, en anglès). D’altra banda, també se centra en la revolució digital experimentada amb el BIM (Building Information Modeling).

Així doncs, el principal objectiu del programa és generar material educatiu de validesa europea que ensenyi a combinar els càlculs energètics dels edificis nZEB amb la metodologia BIM. Les dues temàtiques es complementen, però fins el moment no s’havien unit.

Està coordinat pel Limerick Institute of Technology d’Irlanda i hi participa un consorci format per diferents organitzacions europees de Croàcia, Hongria i Espanya. Entre aquestes es troba l’ITeC, que s’encarrega del desenvolupament del contingut formatiu.

El passat 17 i 18 de gener es va dur a terme la primera reunió del projecte a Irlanda. Els diferents socis van analitzar els possibles riscos del projecte i van comentar quines experiències havia tingut el seu país en aquestes temàtiques.