TCQ 6.1 Més sostenibilitat i més BIM

Per: Publicat: 09/01/2024Categories: Informació tecnològica, Jornades, Programes

TCQ 6.1 Més sostenibilitat i més BIMLa nova versió de TCQ que llancem el 2024, la 6.1, suposa un pas més en el compromís de l’ITeC de facilitar al sector de la construcció les eines necessàries per a projectar i construir d’una manera més eficient tot donant resposta als principals reptes de sostenibilitat i digitalització.

Tant si es disposa de models BIM com si no, TCQ 6.1 ofereix utilitats que tenen per objectiu un control total dels indicadors de petjada de carboni (emissions de CO2eq) i energia embeguda dels materials emprats. Es pretén que sigui extremadament senzill disposar d’aquests valors en qualsevol fase de projecte i facilitar la presa de les millors decisions de disseny i construcció per a reduir l’impacte ambiental.

TCQ 6.1 permet analitzar simultàniament el cost econòmic i el cost d’impacte de la petjada de carboni, detectant eles elements amb major repercussió econòmica i ambiental, amb la qual cosa es facilita l’optimització del projecte.

La disponibilitat de models BIM potencia encara més el disseny atès que els valors d’impacte es poden analitzar no només sobre la base de partides d’obra, sinó segons els elements o objectes BIM que componen el model o models de projecte. Tot a través de formats Open BIM que garanteixen un treball àgil i flexible en qualsevol plataforma de modelatge BIM.

A partir de la versió TCQ 6.1, amb el mòdul de Certificació d’obra, és possible controlar la petjada de carboni i l’energia embeguda en cada certificació a origen, amb el que es controla l’assoliment dels objectius ambientals de projecte, així com l’estudi de les desviacions en la previsió de l’impacte ambiental que es poden produir durant l’execució de l’obra.

Tot plegat es configura com la porta d’entrada a la incorporació de la sostenibilitat en projectes i obres a través de recursos senzills que permeten millorar el producte construït. La relació d’aquestes eines amb el BEDEC, la base de dades amb informació ambiental més potent i rigorosa del mercat, asseguren la fiabilitat de la informació generada.

Tanmateix, aquests mòduls de TCQ permeten l’accés a les eines ambientals més potents que puguin necessitar els usuaris iniciats, com ara TCQ-GMA, que permet analitzar els impactes del cicle de vida complet, donant resposta a la circularitat, el reciclatge, tot alineat amb les iniciatives Level(s) i la Taxonomia Europea.

 

Us convidem a la presentació de la nova versió de TCQ:

Programa provisional

  • L’ecosistema digital de l’ITeC
  • TCQ i el disseny sostenible
  • Les eines de TCQ 6.1 per a la descarbonització: amb o sense BIM
  • Certificació d’obra i control de desviacions en la petjada de carboni

Amb la participació de Ferran Bermejo, Director Tècnic, Licinio Alfaro, Cap del Departament de Construcció Sostenible, i Maria Villegas, Cap del Departament de Suport Tècnic i Formació.

 

Sessió en castellà

Dia: 31 de gener de 2024

Hora: 16:00 h (durada 90′)

Format presencial a l’ITeC (C/ Wellington, 19 – 08018 Barcelona) , inscripció aquí

Format en streaming, inscripció aquí

 

Sessió en català

Dia: 1 de febrer de 2024

Hora: 12:00 h (durada 90′)

Format presencial a l’ITeC (C/ Wellington, 19 – 08018 Barcelona) , inscripció aquí

Format en streaming, inscripció aquí

ITeC
ITeC

Compartir aquesta informació

Autor/a: ITeC

Avatar
ITeC
ITeC