Els passats 9 i 11 de juny vam presentar la nostra base de dades BEDEC Manteniment 2020, compatible amb el nostre GMAO TCQI MNT per a la planificació i gestió del manteniment d’edificis i altres actius i, pròximament, també compatible amb els diferents GMAOS del sector de la construcció a Espanya.

Francesc Canalias, Enginyer Tècnic Industrial i Consultor Expert en Manteniment del Departament de Gestió del Procés Constructiu de l’ITeC, va ser l’encarregat d’explicar les principals característiques i avantatges que ens ofereix aquesta base de dades.

Durant les sessions es van plantejar dos sondejos als assistents al webinar i es van obtenir interessants resultats:

Sondeig 1: Com gestiones actualment els teus actius?

98 persones, 11/6/2020

S’evidencia entre les persones enquestades que existeix una gran oportunitat de digitalització del sector, d’aquells que no utilitzen GMAOs o no han iniciat la gestió de manteniment dels seus actius.

Sondeig 2: Com treballes per a vetllar pel compliment de la normativa legal vigent de manteniment

98 persones, 11/6/2020

Es posa de manifest, entre les persones enquestades, que existeix una gran oportunitat de millora pel que fa a la gestió del manteniment i el control absolut del compliment de la normativa legal vigent, atès que un 71% dels enquestats no disposen d’una metodologia ni dels recursos propis per a evidenciar aquest compliment.

L’ús d’una base de dades estructurada de referència com BEDEC Manteniment 2020, amb o sense GMAO connectada a ella, dóna resposta a aquestes necessitats dels usuaris mantenidors, podent tenir un control total del manteniment tant tècnica com econòmicament i assegurant el compliment de la normativa vigent.

BEDEC Manteniment s’actualitza periòdicament i disposa d’elements, plecs de contractació i manuals d’ús per a la confecció del manteniment preventiu, conductiu i substitutiu per a edificació residencial i edificació pública, espais urbans i edificació industrial.

El tema que va suscitar més interès en totes dues sessions va ser la connexió de la nostra base de dades BEDEC Manteniment als GMAOs més rellevants de l’estat espanyol. I és que la nostra base de dades BEDEC Mantenimiento, que acumula més de 25 anys d’experiència en matèria de manteniment del sector de la construcció, fins al moment s’ha comercialitzat lligada al nostre GMAO TCQi-MNT i ara hem obert aquest coneixement independentment com a base de dades de referència o lligada a uns altres GMAOs del mercat espanyol, amb els quals estem formalitzant aliances de col·laboració.

Agraïm a tots la vostra assistència i intervenció i quedem a la vostra disposició per a qualsevol demo o consulta sobre aquest tema en els següents correus electrònics:

Departament de Gestió del Procés Constructiu – suportmnt@itec.cat

Departament de Banc de Dades – bedec@itec.cat

Departament Comercial – comercial@itec.cat

Recordeu que teniu disponibles els vídeos d’aquests webinars al canal youtube de l’ITeC.