Reptes i oportunitats del Lean

Per: Publicat: 12/02/2019Categories: Cafè Lean, Formació, Lean

En aquesta sessió de Cafè Lean a càrrec de Víctor Roig, consultor Lean & BIM a Bimetric, s’exposarà per què implantar Lean a la construcció és un procés avantatjós per a tots els agents que hi intervenen.  Lean suposa reduir o eliminar el malbaratament, per tant és una oportunitat per millorar la qualitat i reduir costos.

La sessió d’Introducció al Lean Construction té per objectiu presentar quins reptes i quines oportunitats pot afrontar el sector de la construcció al aplicar sistemes de producció de la indústria en la gestió dels processos del nostre sector, a través de:

  • Ser conscient dels cinc principis clau d’aquesta filosofia
  • Analitzar els beneficis derivats d’aplicar-los com una estratègia de negoci distintiva a la seva organització i en els seus projectes.
  • Pensar en el valor de la col·laboració als projectes
  • Discutir les formes en què pot aprendre com posar en pràctica aquestes idees.

Barcelona
Dia: 7/03/2019
Horari: 16 a 18 hores
Lloc: ITeC. Wellington, 19. 08037 Barcelona
Activitat gratuïta, prèvia inscripció

INSCRIPCIÓ

Madrid
Dia: 14/03/2019
Horari: 16 a 18 hores
Lloc: Roca Madrid Gallery. José Abascal, 57. 028003 Madrid
Activitat gratuïta, prèvia inscripció

INSCRIPCIÓ

Presentació

La majoria dels esforços de la gestió de construcció encara se centren en el control del projecte – fixant objectius de cost i termini d’acord amb el seu abast, planificant o programant el projecte i avaluant l’avanç cap a aquests objectius. El control del projecte crea el mapa que defineix el destí del projecte. Es centra en què hauria de passar. Però el mapa no és el territori. Els navegants tenen cartes nàutiques excel·lents però aquestes cartes no mostren les tempestes, icebergs, contenidors o altres perills que poden comprometre el viatge. Per aquesta raó són necessaris el radar, les observacions i prestar atenció a la realitat de la situació.

Una enquesta realitzada per KPMG a 109 directors d’organitzacions que gestionen projectes importants de construcció immobiliària arreu del món va concloure que el 69% dels projectes van patir desviació de pressupost d’un 10% o més, i el 75% es van endarrerir més d’un 10 % sobre els terminis finals acordats. Les condicions de seguretat i salut també eren deficients.

Una anàlisi de les causes que van provocar aquestes ineficiències va posar de manifest que en gairebé tots aquests projectes va faltar un control de producció sistemàtic.

La sessió d’Introducció a la Construcció Lean té per objecte presentar reptes i oportunitats que pot afrontar el sector de la construcció al aplicar sistemes de gestió de producció de la indústria en la gestió dels processos del nostre sector, a través de:

  • Ser conscient dels cinc principis clau d’aquesta filosofia.
  • Analitzar els beneficis derivats d’aplicar-los com una estratègia de negoci distintiva a la seva organització i en els seus projectes.
  • Pensar en el valor de la col·laboració als projectes.
  • Discutir les formes en què pot aprendre com posar en pràctica aquestes idees.

Víctor Roig Segura. Consultor i Director General, Bimetric. És Enginyer de Camins per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) (1985).Fins el 2011, va treballar a GPO Enginyeria com a enginyer de projectes, Project Manager de grans inversions, director general de la divisió d’Edificació i Project Manager. A partir del 2012, funda Bimetric Lab, de la qual és consultor i director general, amb l’objectiu d’impulsar els principis de la construcció Lean i la metodologia BIM en les empreses del sector. És Editor del web www.espacioleanbim.com, membre del Comitè de coordinació de la ‘Comissió Construïm el Futur’, impulsada per l’ITeC, i col·labora amb experts internacionals en la difusió dels principis de la construcció Lean i la metodologia BIM. Actualment, també és Professor Associat en el Departament de Construccions Arquitectòniques de l’EPSEB-UPC i membre del comitè organitzador de la conferència internacional ‘LIPS: Lean in Public Sector’.

ITeC
ITeC

Compartir aquesta informació

Autor/a: ITeC

Avatar
ITeC
ITeC