La Conferència Euroconstruct d’Hèlsinki farà èmfasi en la rehabilitació

ITeC/Jornades/La Conferència Euroconstruct d’Hèlsinki farà èmfasi en la rehabilitació

La Conferència Euroconstruct d’Hèlsinki farà èmfasi en la rehabilitació

24/05/2018|Jornades|

A Europa, la rehabilitació és un nínxol de mercat que rarament genera titulars, ja que és poc propens a patir grans daltabaixos de producció tal com passa a l’edificació de nova planta o a l’enginyeria civil. Malgrat això, és el nínxol de major volum i és capaç de moure al voltant de 650.000 milions d’Euros a l’any.

La rehabilitació serà la protagonista de part de les sessions de la conferència Euroconstruct d’Hèlsinki dels propers 7 i 8 de juny. La seva situació de mercat serà analitzada per Pekka Pajakkala, un especialista en aquest subsector que presentarà escenaris més a llarg termini que permetran confirmar si la rehabilitació s’estancarà als mercats més madurs com Alemanya, i si arribarà a fer una veritable eclosió als mercats encara emergents com Espanya.

A més, es comptarà amb la visió des del punt de vista de les empreses (una constructora pot viure només de rehabilitació?) i des de la ciència de materials (quan surt més a compte reutilitzar que reciclar?)

L’Euroconstruct és un grup independent d’anàlisi format per 19 instituts europeus que anualment celebra dues conferències, una a l’estiu i una altra a l’hivern, amb la finalitat de presentar els seus informes sobre la situació actual i futura dels mercats de la construcció, incloent l’edificació residencial i no residencial i l’enginyeria civil, tant referent a l’obra de nova planta com a la de rehabilitació. L’ITeC elabora l’informe d’Espanya per al grup Euroconstruct.

Inscripcions a la conferència

Informe Euroconstruct 2017