Èxit d’assistència a la presentació de la Base de dades per a xarxes d’abastament d’aigua potable

ITeC/Bases de dades/Bancs d'entitats/Èxit d’assistència a la presentació de la Base de dades per a xarxes d’abastament d’aigua potable

Èxit d’assistència a la presentació de la Base de dades per a xarxes d’abastament d’aigua potable

24/05/2018|Bancs d'entitats|

El dimecres 23 de maig, el Col·legi d’Enginyers de Camins de Catalunya va presentar oficialment el Banc de Dades per a xarxes d’abastament d’aigua potable, elaborada per l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC) amb la col·laboració  de l’empresa Aigües de Barcelona.

Més de 80 persones es van congregar a la seu del Col·legi, al carrer Vergòs, per conèixer tots els detalls d’aquesta base de dades que es presenta com una important novetat en el sector de la construcció, donant resposta a les necessitats d’empreses i administracions en matèria de projectes i execució d’obres d’abastament d’aigua potable en entorns urbans.

El futur de la construcció passa per la digitalització i la aplicació de noves tecnologies com el BIM (Building Information Modelling), el Lean aplicat a la construcció o la Gestió Integrada de Projectes. En aquesta nova era digital els bancs de dades prenen encara més importància, incorporant, a més dels clàssics preus descompostos i la normativa aplicable,  nous aspectes com els criteris de control de qualitat i seguretat i salut, les condicions d’explotació i manteniment i, sobretot, els paràmetres ambientals que ens permeten la avaluació de l’impacte ambiental de les construccions tant en fase d’execució com en fase de explotació. Obtindrem així una visió de cicle de vida complet de l’element a dissenyar, construir i explotar.