Des de principis d’any, l’ITeC forma part del Grup de Treball sobre Residus de Construcció i Demolició, en el qual hi participa el Departament de Construcció Sostenible de l’Institut. Aquest grup es va crear l’any 2016 amb l’objectiu de discutir i estudiar la situació en matèria de gestió de residus de construcció i demolició a nivell estatal, analitzant com s’està gestionant i posant de manifest tot allò que està fallant.

El Grup de Treball està coordinat per l’Associació Espanyola d’Empresaris de Demolició (AEDED) i està format per diverses entitats tant de l’administració pública com d’entitats i associacions relacionades. Durant l’any 2016 el grup es va reunir mensualment, i fruit d’aquesta col·laboració i anàlisi conjunta de la situació va néixer la Guia sobre gestió de RCD que es va presentar al Fòrum sobre deconstrucció 2016.

L’objectiu d’aquest any és seguir creant sinergies per millorar la situació de la gestió de RCD a Espanya i tendir cap a l’elaboració de diversos documents breus que siguin pràctics per al públic al que es dirigeixen.