Dins el sector de la construcció treballem amb informació sensible i amb documents que impliquen un alt nivell de responsabilitat tant tècnica com econòmica. Cada vegada els equips humans són més complexos i les tecnologies, programes i plataformes de comunicació més canviants. Resulta més difícil controlar de tota aquesta informació, poder assignar la seva autoria, garantir la seva veracitat, que no s’hagi alterat de manera accidental o fraudulenta, mantenir la seva traçabilitat durant tot el procés i, per descomptat, la seva confidencialitat.

Últimament sentim parlar de tecnologies informàtiques com Blockchain, signatura digital, encriptació i segells de temps que prometen solucionar molts d’aquests problemes. Tots hem sentit que són tecnologies inviolables, però moltes vegades se’ns demana un acte de fe a l’hora d’assumir-lo.

Com funcionen? Per què són tan segures? Quins agents intervenen en els processos que impliquen? Quines relacions hi ha entre ells? Quin paper juguen les criptomonedas en tot això? Es poden combinar per a potenciar les seves fortaleses i eliminar els seus punts febles?

Més aviat que tard, aquestes tecnologies afectaran aspectes tan diversos com el registre i evolució de concursos, propostes, projectes i obres, tant en formats tradicionals com digitals, visats i obtenció de permisos i llicències, validació per part d’OCTs i empreses asseguradores, manteniment d’edificis, etc. Quins altres usos poden tenir dins el nostre sector?

El pròxim 25 de novembre l’ITeC i BBConstrumat us conviden a una nova sessió de l’ITeC Time en la qual intentarem posar llum a totes aquestes i altres preguntes amb els punts de vista dels següents experts:

Sergio Torres Palomino, Informàtic de Signeblock i Expert en Blockchain i criptografia

Jerónimo Alonso, Arquitecte i Especialista en digitalització del procés constructiu

Iván Arbós,  Enginyer de Camins i Tècnic de Qualitat i GMA Catalunya i Zona Est FCC

Lluís Sancliment, Membre de l’Equip d’innovació del CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya)

INSCRIPCIÓ

Dia:

Dimarts, 25 de novembre

Hora:

De 16h a 18h

Esdeveniment emmarcat dins el circuit Techstate Virtual de: