La missió de la Fundació Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya és generar i transferir coneixement alhora que ofereix serveis tecnològics a entitats, empreses i professionals. La recerca i la innovació constant són la clau per dur-la a terme.

Al mateix temps, l’ITeC té un objectiu clar definit: establir un model constructiu on el cicle de vida i la sostenibilitat siguin els pilars essencials. L’aplicació d’aquest paradigma suposaria un gran canvi pel sector, el que començaria a prioritzar les construccions sostenibles i a fomentar la rehabilitació.

S’ha de tenir en compte que totes aquestes tasques necessiten finançament. La subvenció pública només cobreix un 5% del pressupost de la Fundació. La resta prové de la venda de productes, serveis i ajuts d’empreses privades.

Davant d’aquesta situació, tenim en marxa  dos plans de col·laboració adreçats a empreses: el Programa de mecenatge i el Club empreses ITeC. Ambdós són una forma de recolzar els valors de la Fundació i col·laborar en la seva tasca de millora del sector, rebent, a més, algunes contraprestacions.

 

Què vol dir pertànyer al programa de mecenatge o ser membre del club d’empreses de l’ITeC?

 

En el cas de pertànyer al Programa de mecenatge, l’empresa tindrà presència significativa i reconeixement a la web de l’ITeC, a les xarxes socials i al butlletí d’informació InfoITeC, que s’envia a més de 14.000 professionals del sector. També, se li ofereix formar part de grups de debat i participar en esmorzars de treball i networking organitzats per l’ITeC i d’accés restringit.

Dins d’aquesta opció d’ajut, l’empresa podrà deduir les quantitats aportades, en considerar-se una aportació solidària a una fundació sense ànim de lucre. El mecenes obté importants beneficis fiscals.

D’altra banda, als membres del Club empreses ITeC se’ls obsequia amb la subscripció gratuïta a la versió completa de l’informe Euroconstruct (valorat en 3.000€), l’accés al servei SiT (amb un cost de 1.500€/anuals) i diversos descomptes en altres productes i serveis. Com en el programa de mecenatge, rebran també un tracte preferencial als canals de difusió i en l’assistència a les activitats i jornades de la Fundació.

Per una informació més personalitzada sobre els avantatges d’adherir-se a un dels plans, cal contactar amb l’ITeC.