Módul d’enllaç BEDEC web – Instruccions d’ús amb Presto

Al tractar-se d’un programa alié a l’ITeC, les instruccions detallades a continuació només serveixen a tall d’exemple.

Compatibilitat

Aquest procediment s’ha comprovat amb la última versió disponible de Presto (2020.02) en el moment d’escriure aquestes línies. En principi també hauria de funcionar amb qualsevol versió de Presto que sigui compatible amb les versions instal·lables del banco BEDEC (que es van publicar fins a 2018).

Instal·lació

En primer lloc heu de descarregar i instal·lar el mòdul d’enllaç. El mòdul d’enllaç no és una aplicació normal, no es fa servir en solitari ni directament, així que no es crea cap accés directe per obrir-la.

La ruta predeterminada on queden instal·lats els arxius del mòdul d’enllaç és: C:\Users\Public\Documents\ITeC\BEDEC\BEDEC-WEB

Pasos previs

És necessari importarl’arxiu BC3 amb Arquímedes.

 1. Obriu Presto.
 2. Creeu un arxiu nou. Aquest arxiu pot tenir qualsevol nom però és necessari crear-lo a la mateixa carpeta on s’ha instal·lat el mòdul d’enllaç, i mantenir-lo sempre aquí. (Aquesta limitació és del format FIEBDC-3, no del mòdul d’enllaç ni de Presto).
 3. Aneu al menú Arxiu i feu clic a l’opció Importar > BC3.
 4. Seleccioneu l’arxiu bedec-web.bc3 que trobareu a C:\Users\Public\Documents\ITeC\BEDEC\BEDEC-WEB.
 5. Premeu el botó Obrir.

  És possible que durant el procés d’importació s’obri el mòdul d’enllaç si el programa fa una connexió de comprovació. En aquest cas, seguiu els pasos 6 a 8 del procediment per a actualitzar preus amb Presto (vegeu més endavant).

 6. Espereu a que finalitzi el procés.
 7. Guardeu i tanqueu l’arxiu creat.

Procediment per a actualitzar preus amb Presto

 1. Obriu el pressupost que voleu actualitzar.
 2. Aneu al menú Eines i feu clic a l’opció Actualitzar.
 3. En Des de seleccioneu l’arxiu creat amb Presto a Pasos previs.
 4. Seleccioneu les opcions que voleu actualitzar.
 5. Premeu el botó Acceptar.
 6. Apareixerà aquesta finestra. Seleccioneu l’idioma en el qual voleu treballar, introduïu el vostre usuari i contrasenya del BEDEC i premeu el botó Acceptar.
  Mòdul d'enllaç BEDEC web
 7. El mòdul d’enllaç es connectarà amb el banc BEDEC i apareixerà aquesta finestra. Seleccioneu el banc amb el que voleu treballar, l’idioma del banc, escolliu els paràmetres desitjats i premeu el botó Iniciar per a iniciar el procés.
  Mòdul d'enllaç BEDEC web
 8. Apareixerà aquesta finestra. Premeu el botó Continuar per a iniciar efectivament el procés. És important tenir en compte que, mentre estigui funcionant el mòdul d’enllaç, no es pot fer servir el mateix compte d’usuari per a accedir al banco BEDEC perquè això interrompria el procés. Depenent de la mida del banc de preus el procés pot ser llarg, així que si esteu fent servir un ordinador portàtil és recomanable connectar-lo a la xarxa elèctrica per a evitar que el procés s’interrompi si s’esgota la bateria.
  Mòdul d'enllaç BEDEC web