SISTEMA DE PLANIFICACIÓ LAST PLANNER SYSTEM (ÚLTIM PLANIFICADOR)

Barcelona
 
Inscripció

Introducció: Què és el sistema de l’últim planificador?

El sistema de l’últim planificador (Last Planner System, LPS) és un sistema de producció en construcció que incorpora metodologia Lean a la construcció per aconseguir reduccions de temps del 30%, reduint el cost i augmentant qualitat i seguretat.

La producció en obra és, en general, poc predictible i molt complexa. El LPS aconsegueix simplificar-ho i augmentar la seva fiabilitat. De manera que, es treballa estructurada i col·laborativament la producció perquè les tasques segueixin un procés (es planifiquin, es preparin, s’alliberin per ser realitzades, es comprometin i es rendeixi comptes sobre el realitzat).

Aquesta manera d’entendre la producció (com un compromís públic sobre el qual es rendeix comptes), unida a la sistemàtica d’aprenentatge i millora contínua, està estenent-se per tot el món, ja que, aconsegueix millorar la productivitat i el benefici de les empreses que ho apliquen.

Perquè no m’he de perdre aquest curs?

Millorar la qualitat i la satisfacció del client alhora que es redueixen despeses és, a dia d’avui, l’objectiu de tot model productiu de disseny i execució, que a més ha d’adaptar-se sempre a les demandes del mercat. Aquest curs brinda, a través de la filosofia Lean i el sistema de l’últim planificador, les eines que permeten aconseguir-ho, prenent, com a premisses bàsiques, la planificació i control de la producció amb una sistemàtica de millora contínua.

A través de la participació en aquest curs, l’assistent adquirirà una visió completa i pràctica sobre la implantació del mètode, de la mà d’experimentats professors, consultors i professionals que coneixen i ja han implantat les eines i conceptes Lean.

Objectius

En acabar el curs l’alumne coneixerà i serà capaç d’aplicar els conceptes Lean i les seves principals eines per a control d’obra i producció. Això li permetrà:

 • Reduir la durada real de l’obra
 • Estabilitzar el flux de producció en les seves obres, augmentant la seguretat
 • Augmentar el control sobre el cronograma d’obra, assegurant el compliment de la data prevista

En concret, coneixerà tots els passos, rols, responsabilitats i el procés per a l’aplicació del sistema de l’últim planificador. Ja que, practicarà la implementació com si estigués en una obra.

Finalment, serà capaç de desenvolupar l’estratègia d’implementació del sistema de l’últim planificador per a la seva empresa i avaluar el funcionament del sistema en el seu projecte i organització.

A qui va dirigit?

A qualsevol promotor, arquitecte, enginyer, contractista que exerceixi o aspiri a exercir llocs de responsabilitat en un projecte de disseny i construcció, tant a nivell tècnic com gerencial, així com a tot interessat a conèixer el Lean Construction i el sistema de l’últim planificador.

Programa

Primera sessió. Introducció a la filosofia Construcció Lean

 1. Anàlisi de la situació actual de la planificació d’obres.
 2. Introducció als conceptes fonamentals de la filosofia Lean aplicada a la Construcció.

Segona sessió. Principis de la Planificació Last Planner System

 1. Conceptes bàsics de la Planificació del Last Planner System.
 2. Els diferents nivells de planificació.

Tercera sessió. Aplicació de la Planificació Last Planner System

 1. Taller pràctic de l’aplicació del sistema.
 2. Anàlisis de conclusions i propostes d’implementació a curt, mig i llarg termini.
 3. L’aplicabilitat dels principis de Construcció Lean en la gestió de projectes mitjançant el sistema PMI.

Quarta sessió. Experiències pràctiques de l’aplicació de la metodologia LPS

 1. LPS en la gestió de projectes.
 2. LPS en la gestió d’obres.

Sistema d’avaluació

Aquest curs expedirà un certificat d’assistència, amb l’assistència al 80% de les hores.

Metodologia docent

El curs serà presencial en les instal·lacions del ITeC, combinarà les classes teòriques amb exercicis pràctics a l’aula. L’últim dia, per treballar els desafiaments de la implementació dividirem als assistents, entre projectistes i constructora/instal·ladora, per facilitar la implementació de cada empresa.

Professorat

Víctor Roig Segura. Consultor i Director General, Bimetric. És Enginyer de Camins per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) (1985).Fins el 2011, va treballar a GPO Enginyeria com a enginyer de projectes, Project Manager de grans inversions, director general de la divisió d’Edificació i Project Manager. A partir del 2012, funda Bimetric Lab, de la qual és consultor i director general, amb l’objectiu d’impulsar els principis de la construcció Lean i la metodologia BIM en les empreses del sector. És Editor del web www.espacioleanbim.com, membre del Comitè de coordinació de la ‘Comissió Construïm el Futur’, impulsada per l’ITeC, i col·labora amb experts internacionals en la difusió dels principis de la construcció Lean i la metodologia BIM. Actualment, també és Professor Associat en el Departament de Construccions Arquitectòniques de l’EPSEB-UPC i membre del comitè organitzador de la conferència internacional ‘LIPS: Lean in Public Sector’.

Dates i horari programat

Barcelona
Dimecres 06 de maig de 2020.
Dimecres 13 de maig de 2020.
Dimecres 20 de maig de 2020.
Dimecres 27 de maig de 2020.

Horari de 16:00 a 20:00 hores

Madrid
Pendent de programació.
Si estàs interessat en aquest curs, contacta amb el Departament Comercial de l’ITeC. Tel. 93 309 34 04.

Lloc

Barcelona
ITeC
Wellington 19
08018 Barcelona
On som

Madrid
Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Madrid
Maestro Victoria 3
28013 Madrid

Import de la matrícula

General:  400 € per alumne.
50% a les persones aturades.
25% als estudiants de les Escoles que han subscrit un acord amb l’ITeC.
15% als clients que contractin més d’un curs.

L’ITeC es reserva el dret de cancel·lar o posposar el curs si no hi ha un grup mínim d’inscripcions.

Inscripció

Barcelona
 
Inscripció

Anul·lacions

Les inscripcions anul·lades a partir de les 48 hores anteriors l’inici del curs tindran un càrrec del 80% de l’import total.

Bonificacions a la quota de la Seguretat Social

Les empreses poden obtenir bonificacions de la quota de la Seguretat Social quan inverteixen en la formació dels seus treballadors. Aquesta bonificació l’han de gestionar directament amb la Fundae.