CURS LEAN CONSTRUCTION MANAGEMENT

Presentació

La filosofia Lean és un sistema de gestió de projectes de construcció que comporta la millora contínua i maximitzar el valor del producte final definit pel client. Amb el desenvolupament de la gestió integrada de el projecte IPD (Integrated Project Delivery) s’integren Lean i BIM (Building Information Modelling). En aquest curs es farà un recorregut per les eines més importants de Lean Construction Management. Els alumnes que participen en aquesta formació adquireixen els coneixements per entendre i utilitzar amb èxit les eines Lean.

A qui va dirigit?

Project, Caps d’Obra, Caps de Producció, Aparelladors, Quantity Surveyors, Enginyers de Qualitat, etc. que vulguin conèixer els avantatges d’aplicar Lean a la construcció. Integrants dels equips de projecte que els hi interessi adquirir una visió més global de la gestió de projectes a partir de conceptes Lean. Directors, professionals de primer nivell, personal tècnic de suport, i persones que impulsin la direcció d’empresa “per” projectes.

Programa

1. Principis i estratègia Lean

  S’exposaran els principis del ‘Toyota Production System, de Lean Management i com l’aplicació d’aquests principis en la gestió de projectes de construcció afegeixen valor a client.

2. Sistematització

  És la base de la millora contínua i el concepte a aplicar en qualsevol àmbit de negoci. És bàsic en Lean management. El concepte s’exposarà a través d’una interessant i divertida dinàmica.

3. Resolució de problemes

  Es realitzarà amb l’eina A3 adaptada als problemes del dia a dia de les obres.

4. VSM i la seva aplicació a el sector

  Els mapes de flux de valor (Value Stream Mapping – VSM) són una eina que permet visualitzar tot el procés del flux identificant d’una manera àgil les activitats que no generen valor. Es veurà una aplicació d’un cas real de construcció industrialitzada.

5. Planificació

  Scrum i Last Planner System. Dos plantejaments molt útils per planificar amb èxit la fase de disseny i la fase d’obra.

6. implantació Lean

  S’il·lustrarà com aconseguir vèncer la resistència al canvi i ser sostenible en el temps i per què les persones són bàsiques, abans que res. Com a cas a resoldre, serà la realització d’una implantació BIM amb garanties i amb retorn de la inversió.

7. Gestió col·laborativa de projectes (IPD)

  Aquesta sessió es planteja en format workshop amb una de les tècniques de dinàmica de grup tipus role play on s’analitzaran les diferents etapes d’una gestió IPD: venda, licitació, contractació, disseny i construcció.

8. Cas final

  En aquesta sessió els alumnes resoldran un cas i el presentaran al grup.

Sistema d’avaluació

L’ITeC emetrà un certificat de la formació realitzada, amb l’assistència del 80% de les hores lectives.

Metodologia docent

El curs consta de 40 hores lectives presencials. És una formació molt pràctica amb Lean games i casos reals aplicats a la construcció amb la seva resolució en aula. A3 final a realitzar després de el curs

Professors

Totes les sessions excepte la 5 Planificació seran a càrrec de Marc Bach.

 • Marc Bach és Enginyer de Camins, Màster en Supply Chain Management i humanista. Amb 20 anys d’experiència professional bàsicament en construcció. Expert en Lean Management, Lean Construction i Bim. Experiència com a project, cap d’obra, consultor, conferenciant i formador. Promotor i divulgador de Lean Construction a Espanya des de 2010. Amb experiència real de Project en diversos IPD finalitzats i executant-se en Espanya. Una promoció residencial de Solvia i l’edifici Sòcrates (www.edificio-socrates.com); el primer edifici d’Espanya basat en els principis d’economia circular. Les seves formacions no només inclouen temes Lean sinó també coaching i intel·ligència emocional. Sènior Faculty Member de l’Institut Lean Management a Espanya.

Víctor Roig. Impartirà la sessió 5 sobre Planificació

 • Consultor i Director General, Bimetric. És Enginyer de Camins per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) (1985). Fins 2011, va treballar a GPO Enginyeria com a enginyer de projectes, Project Manager de grans inversions, director general de la divisió d’Edificació i Project Manager. A partir del 2012, funda Bimetric Lab, de la qual és consultor i director general, amb l’objectiu d’impulsar els principis de la construcció Lean i la metodologia BIM a les empreses del sector. És membre del Comitè de coordinació de la ‘Comissió Construïm el Futur’, impulsada per l’ITeC, i col·labora amb experts internacionals en la difusió dels principis de la construcció Lean i la metodologia BIM. Actualment, també és Professor Associat al Departament de Construccions Arquitectòniques de l’EPSEB-UPC i membre del comitè organitzador de la conferència internacional ‘LIPS: Lean in Public Sector’.

Dates i horari programat

Pendent de tornar a programar noves dates

Lloc

ITeC
Wellington 19
08018 Barcelona
On som

Import de la matrícula

40 hores lectives
1.100 € quota normal, (inscripció primerenca fins al 9 d’abril); 1.200 € a partir de el 10 d’abril
50% a les persones aturades.
25% als estudiants de les Escoles que han subscrit un acord amb l’ITeC.
15% als clients que contractin més d’un curs.
Inclou: assistència, documentació, servei de cafè
L’ITeC es reserva el dret de cancel·lar o posposar el curs si no hi ha un grup mínim d’inscripcions.

Inscripció

Inscripció

Anul·lacions

Les inscripcions anul·lades a partir de les 48 hores anteriors a l’inici de curs tindran un càrrec de el 80% de l’import total.

Bonificacions a la quota de la Seguretat Social

Les empreses poden obtenir bonificacions de la quota de la Seguretat Social quan inverteixen en la formació dels seus treballadors. Aquesta bonificació la de gestionar directament amb Fundae