El projecte europeu Houseful estrena lloc web

ITeC/Sostenibilitat/El projecte europeu Houseful estrena lloc web

El projecte europeu Houseful estrena lloc web

15/10/2018|Sostenibilitat|
  • El projecte europeu Houseful estrena lloc web

El sector de la construcció és un dels principals contribuents als actuals problemes globals d’esgotament de recursos i canvi climàtic a Europa. Davant d’aquesta situació, el maig de 2018 es va iniciar el projecte europeu Houseful, amb l’objectiu de canviar el paradigma de gestió de recursos utilitzats al llarg del cicle de vida d’un edifici.

El projecte, que pretén desenvolupar una metodologia per a quantificar el grau de circularitat dels habitatges en diferents etapes del seu cicle, s’estendrà fins octubre de 2022 i fa pocs dies ha presentat el seu nou lloc web.

Gràcies a un disseny intuïtiu, l’internauta pot conèixer tots els detalls de la iniciativa i de les onze solucions (relacionades amb aspectes holístics, materials, d’aigua i de residus) que el projecte proposa per a que l’ús de recursos es converteixi en quelcom més sostenible. Si encara vol més informació, una de les opcions del menú està dedicada als 4 edificis de Barcelona i Viena en els quals es provarà el sistema final.  A més, pot estar al dia de les dates dels esdeveniments programats i llegir les últimes noticies publicades sobre temàtiques properes.

Els continguts s’aniran implementant a mesura que avanci el projecte. Subscriure’s al newsletter és una bona manera d’estar informat de les darreres novetats.

L’ITeC forma part d’aquest projecte i participa activament en la caracterització dels elements BIM amb els que es modelaran els edificis demostratius.