Els passats 12 i 13 d’octubre, els membres del projecte PLURAL es van reunir de manera virtual sota la coordinació de la Universitat Tècnica Nacional d’Atenes per a tractar el llançament i el propòsit final del programa, la durada del qual és de 4 anys i està format per socis de 7 països diferents.

L’objectiu de PLURAL és dissenyar, validar i demostrar una paleta de kits prefabricats Plug-and-Use versàtil, adaptable, escalable i externa per a la renovació d’edificis residencials. Es desenvoluparà una plataforma a partir de la metodologia Building Information Modeling (BIM) i una eina de suport a la presa de decisions per a permetre la selecció i integració òptimes dels components, el millor disseny dels kits, i la fabricació i instal·lació més ràpides i de baix cost possibles. Al mateix temps, es promouran millors pràctiques per a la renovació del sector residencial basades en la innovació i la competitivitat, amb beneficis per als ciutadans i el medi ambient.

D’una banda, la demostració es durà a terme en tres construccions de Grècia, Espanya i República Txeca, les quals presenten diferents condicions climàtiques i necessitats dels usuaris. Per un altre, també s’avaluarà en tres edificis virtuals.

Durant la trobada, es va discutir sobre com aconseguir les metes establertes i com complir les expectatives que els usuaris tenen respecte al programa.

 

Aquest projecte ha rebut finançament del Programa Horizon 2020 de recerca i innovació de la Unió Europea en virtut de l’acord de subvenció No 958218.