L’ITeC renova el compromís amb el programa d’Acords Voluntaris per a la reducció de CO2

ITeC/Sostenibilitat/L’ITeC renova el compromís amb el programa d’Acords Voluntaris per a la reducció de CO2

L’ITeC renova el compromís amb el programa d’Acords Voluntaris per a la reducció de CO2

21/07/2018|Sostenibilitat|
  • L’ITeC renova el compromís amb el programa d’Acords Voluntaris per a la reducció de CO2

El 2016 l’ITeC es va adherir al programa d’Acords Voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Aquest any ha volgut renovar el seu compromís i ha plantejat noves mesures de disminució de CO2. El passat 17 de juliol l’Oficina de Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya (OCCC) va aprovar el formulari presentat corresponent a l’actuació a realitzar durant el 2018.

Aquests propòsits inclouen, d’una banda, un assaig d’infiltracions i la simulació energètica de l’edifici modelitzant-lo amb BIM per contrastar les dades amb les de l’auditoria energètica i determinar les mesures d’estalvi energètic més eficients.  De l’altra, la implantació de la Instrucció Tècnica “Aplicació de mesures de millora ambientals” referent a l’optimització del consum d’aigua, energia, residus… que forma part del sistema de gestió de qualitat (ISO 9001) de l’ITeC des finals de 2017.

A més, l’ITeC també ha començat a aplicar millores pel que fa a la recollida selectiva de residus, augmentant l’escenari de separació amb la introducció de nous contenidors que faciliten el reciclatge.

Les tasques s’estan duent a terme des del Departament de Construcció Sostenible. El procés i la sistematització per a l’obtenció de dades ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Gestió de la Qualitat/ISO i de l’equip de manteniment de l’ITeC.

El programa d’Acords Voluntaris concedeix a les organitzacions adherides una etiqueta que reconeix el compromís i l’execució de les accions.