La Universitat colombiana del Valle, situada a Cali, i l’ITeC han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de crear fórmules de cooperació de les quals se’n derivin resultats positius per a les dues institucions. Aquesta acció forma part de l’estratègia d’internacionalització de les activitats de l’Institut definides al Pla Estratègic 2015-2017 i és una oportunitat per enfortir les relacions de l’ITeC amb els països sud-americans.

Actualment tenim presència a Colòmbia i l’Equador. A través d’Infraestructures.cat de la Generalitat de Catalunya, l’ITeC ha desenvolupat per al Govern de Colòmbia i per al Servei Nacional de Contractació Pública (SERCOP) de l’Equador l’adaptació de la metodologia TCQ de seguiment dels paràmetres de temps, cost i qualitat de les obres promogudes per aquestes institucions. Aquesta eina també s’està aplicant a la xarxa de transport de la ciutat de Cali, Colòmbia, ja que l’Institut i l’empresa colombiana Metro Cali van signar un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’ITeC dóna suport a la gestió del procés constructiu d’aquest sistema de transport aplicant la metodologia TCQ2000.

D’altra banda, en el marc de l’Assemblea anual de la Cambra Xilena de la Construcció, l’any 2015 l’institut també va col·laborar amb el pla estratègic xilè que s’estava elaborant en els àmbits de productivitat i sostenibilitat a la construcció.