TCQi GMA ja permet compensar la petjada de carboni en tot tipus d’obres. Això és possible gràcies a l’aliança de l’ITeC amb la plataforma de comerç d’emissions, Climatetrade. TCQi GMA té com a objectiu identificar els impactes ambientals de les obres per a, posteriorment, procedir a la compensació de la petjada de carboni dels mateixos.

TCQi GMA és un potent software que permet calcular els impactes ambientals en projectes d’edificació i obra civil, en obra nova, rehabilitació i enderroc. Adoptant aquest novedós software com el teu programa de referència en la gestió de projectes, podràs, a través del teu model BIM o a través del teu pressupost, prioritzar i optimitzar els teus esforços en el disseny sostenible. A més, combinat amb la base de dades de l’ITeC, el BEDEC, ofereix informació sobre les emissions de CO2 de tots els processos constructius d’una obra, materials, maquinària, transport, etc …

Mitjançant la metodologia d’Anàlisi de Cicle de Vida pots calcular els impactes ambientals de les teves obres, seguint les normes de càlcul de referència a nivell internacional UNE EN 15804 i UNE EN 15978, seguint metodologies definides per la Oficina de Canvi Climàtic.

TCQi GMA et permet donar resposta al càlcul del Cost del Cicle de Vida del projecte, introduint el cost de el futur manteniment i de la futura deconstrucció, a més dels costos de la fabricació i de la construcció.

Aquest software s’engloba dins de la plataforma de gestió de projectes en el núvol TCQi, el que permet disposar de còpies de seguretat de les dades i inserir informació de diversos gestors, en diverses fases temporals, aspecte que fomenta la millora contínua del procés constructiu. La gestió de dades en el núvol, permet compartir-la i gaudir de manera contínua de noves funcionalitats que es van actualitzant de forma automàtica.

Defineix el teu projecte i utilitza les bases de dades amb informació ambiental que l’ITeC posa a la teva disposició. TCQi GMA permet compensar les emissions de CO2 de qualsevol fase del Cicle de Vida, fabricació, construcció, ús i desconstrucció i ho fa, gràcies a l’acord amb Climatetrade, basant-se en la tecnologia Blockchain, el que permet el màxim rigor en la compenació de projectes, garantint la seguretat de la informació i evitant que es compensin els projectes més d’una vegada. D’aquesta manera, de d’ITeC garantim que un projecte sigui compensat una única vegada, el que permet augmentar els projectes de compensació en el mercat i donar més transparència a tot el procés.

El Blockchain redueix els costos en la verificació de transaccions, a l’eliminar la necessitat de terceres parts de confiança. A més permet una ràpida implementació de les accions i treballs programats, així com un ràpid accés a la informació i actius en el registre o llibre major.

TCQi GMA és compatible amb qualsevol programari de càlcul de pressupostos i arxius BC3. Digitalitza ambientalment el teu model, encara que no hagi estat pensat des del punt de vista de la sostenibilitat, a través de senzills passos podràs conèixer l’impacte ambiental de qualsevol pressupost i compensar les seves emissions amb certificats oficials de compensacions.

Si vols ampliar aquesta informació, et convidem a inscriure’t al nostre webinar del proper 1 d’octubre a les 16 hores.