El sector de la construcció és considerat mundialment com una de les principals fonts de contaminació ambiental. Per això, ITeC, en el seu compromís amb la sostenibilitat, acaba de signar una aliança amb Climatetrade, la plataforma digital líder en serveis de neutralització de carboni per a empreses i organitzacions.

L’acord de col·laboració té com a objectiu, en primera instància, identificar els impactes ambientals de les obres per a, posteriorment, procedir a la compensació de la petjada de carboni dels mateixos.

Les dues parts pretenen accelerar la descarbonització del sector, mitjançant la integració de la plataforma que Climatetrade ha desenvolupat i que permet la compensació automàtica de la petjada de carboni en el programari TCQi-GMA de l’ITeC d’identificació d’impactes ambientals. Aquesta integració permetrà neutralitzar el carboni de les diferents etapes del procés de construcció a tot tipus d’obres.

Gràcies a la plataforma blockchain de Climatetrade es podrà integrar de forma senzilla, eficient i transparent les polítiques de seguiment i report de la Responsabilitat Corporativa de el marc regulador existent dels agents de el sector.

Es tracta d’una iniciativa que reforça el compromís adquirit per l’ITeC amb la sostenibilitat, oferint a les empreses i operadors del sector unes eines que permetin acreditar l’alineament de les seves activitats amb els Objetius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de las Nacions Unides.

Aliança per impulsar la mitigació de l'impacte ambiental del sector de la construcció