L’ITeC acull “In albis”, exposició fotogràfica on es mostren edificis en procés de rehabilitació procedents de nou països diferents. El seu autor és Josep Ramon Fontana, que ha observat com a tot arreu es fan servir lones blanques per protegir les façanes dels edificis sotmesos a grans intervencions.

Amagats enrere la lona, els edificis perden durant un temps la seva identitat. La prova és que observant les fotos som incapaços de reconèixer si estem davant d’uns apartaments a Centreuropa, una biblioteca a Escandinàvia o un hospital anglosaxó.

Aquests embolcalls temporals s’han convertit en la mena d’imatge que l’home del carrer associa a la rehabilitació. Si uns anys enrere es parlava de “paisatge de grues” per referir-nos a la gran abundància d’obra nova, potser ens anem encaminant poc a poc cap a un més desitjable “paisatge de lones”. Aquest exposició ens anticipa quin aspecte podria tenir.

L’exposició es va inaugurar coincidint amb la Setmana de la Rehabilitació i es podrà visitar fins al 31 de març de 2015 a la sala d’actes de l’ITeC al carrer Wellington 19 de Barcelona.

Horari: 10 a 14 i de 16 a 18 hores de dilluns a dijous, 10 a 14 hores divendres.