ISTRAM, el programa espanyol de referència per al disseny de projectes d’Enginyeria civil, i TCQ, el programa de pressupostos en BIM potser més interoperable de l’actualitat, han unit els seus esforços per a oferir una solució completa d’infraestructures lineals en entorn BIM.

Fruit de la col·laboració entre BUHODRA i ITeC, s’han definit fluxos de treball que permeten el disseny de projectes d’Enginyeria civil en BIM, que s’exporten en format IFC o a través de taules per a què en TCQ es facin les tasques d’amidaments i pressuposts amb la màxima agilitat.

Així mateix, és possible des de TCQ exportar una estructura de pressupost per a integrar-la en ISTRAM i desenvolupar el projecte sobre la base d’aquesta estructura.

Com a resultat es pot obtenir un pressupost elaborat sobre la base de la informació de models BIM, bé sigui en un model IFC enriquit amb el pressupost, bé sigui amb arxius en format BC3 o TCQ.

Per a poder dur a terme un projecte amb aquests nous fluxos de treball, els usuaris hauran d’utilitzar les versions de ISTRAM i TCQ disponibles a partir de la seva presentació que tindrà lloc dijous 4 de juny.

S’ha programat per a això un webinar en el qual es mostraran aquestes novetats, així com un exemple d’ús de les eines enllaçades amb el flux de treball establert.

Sessió del 4 de juny a les 10h COMPLETA

Sessió del 4 de juny a les 16h OBERTA INSCRIPCIÓ

– INSCRIPCIÓ –

 

Programa de la presentació:

  1. Presentació. El flux de treball Istram – TCQ
  2. Disseny / modelat en Istram
  3. Mesurament i pressupost sobre TCQ
  4. Versions necessàries de ISTRAM i TCQ. Descàrrega i instal·lació

Ponents:

  • Ferran Bermejo, Arquitecte i Director Tècnic del ITeC
  • Julio López, Enginyer Tècnic en Topografia i Col·laborador en Desenvolupament BIM de ITeC
  • Manuel Álvarez de Piquer, Enginyer de Mines i Enginyer al Departament de Suport Tècnic i Formació d’ISTRAM® BIM
  • Alfredo Pérez Tereñes, Enginyer de Mines i Director de Desenvolupament i Enginyer de Projectes BIM