Certificació d’obres en BIM: nova versió de TCQ2000

ITeC/BIM, Programes/Certificació d’obres en BIM: nova versió de TCQ2000

Certificació d’obres en BIM: nova versió de TCQ2000

05/09/2017|BIM, Programes|
  • news-tcq-5-2-220-cat

La nova versió de TCQ, la 5.2, que sortirà el 18 de setembre incorpora com a principal novetat la certificació d’obra a través de mitjans gràfics basats en models BIM. Aquesta novetat complementa les versions anteriors  de TCQ que permeten l’elaboració de pressupostos en BIM.

Per donar a conèixer les novetats d’aquesta versió, l’ITeC ha programat sessions divulgatives a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Valladolid i properament es programarà a Madrid. Les dates de les sessions es poden consultar a la pàgina web de l’Institut.

Les utilitats BIM que incorpora TCQ 2000 des de la versió 5.2 cobreixen diferents fases substancials del cicle de vida d’una obra: el pressupost en la fase de projecte i la certificació en la fase d’execució. D’aquesta manera, es fa un pas més cap al control digital dels projectes. TCQ segueix apostant per la interoperabilitat i els formats oberts, raó per la qual s’ha implantat la certificació gràfica sobre formats IFC. Tanmateix, l’obtenció de la certificació sobre formats IFC permet transferir aquesta informació de forma gràfica, consultable amb software visualitzador de 3D gratuït.

inscripció a les sessions divulgatives