L’Agència de Residus de Catalunya presenta sis candidatures al X Premi Europeu de la Prevenció de Residus

ITeC/Jornades, Premis, Sostenibilitat/L’Agència de Residus de Catalunya presenta sis candidatures al X Premi Europeu de la Prevenció de Residus

L’Agència de Residus de Catalunya presenta sis candidatures al X Premi Europeu de la Prevenció de Residus

  • L’Agència de Residus de Catalunya presenta sis candidatures al X Premi Europeu de la Prevenció de Residus

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat sis projectes catalans al X Premi Europeu de la Prevenció de Residus, acte que pretén distingir els millors projectes de la desena Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) celebrada el novembre passat. La cerimònia està programada per finals de maig a Brussel·les.

Per dur a terme la tria dels candidats catalans s’ha valorat l’originalitat, la innovació, la capacitat d’adaptació a altres contextos regionals o locals, la mobilitat i la durada. Aquests són els seleccionats:

  • L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet amb la campanya per promoure l’esmorzar saludable i sostenible a les escoles i reduir els residus generats.
  • La Plataforma Aprofitem Aliments amb la jornada #zerofoodwastebcn, la qual reflexiona sobre el malbaratament d’aliments com a problema econòmic, social i ambiental.
  • La Universitat de Vic amb la iniciativa “Residus, comunicació, cultura i creativitat”, que pretén reutilitzar llibres de la biblioteca i material en desús.
  • L’empresa gironina Resid’Ús, juntament amb l’Escola Eiximenis i el comerç de iogurt Llagurt, per l’acció de poder prendre el iogurt en un pot de vidre reutilitzat.
  • Joel Escalera per organitzar la tercera edició de l’Ecocursa d’Orientació per l’Ortoll en la que els participants havien d’arribar a la meta amb una bossa de plena de brossa que recollien pel camí.
  • El Col·legi de Sant Josep de Navàs per EWWR Sustainable Art Alphabet, projecte de reflexió col·lectiva amb altres escoles de Finlàndia, Grècia, França i els Països Baixos en el que s’ha buscat una paraula relacionada amb la sostenibilitat per a cada lletra de l’abecedari.

Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus tindrà lloc del 16 al 24 de novembre de 2019 i comptarà amb un dia temàtic centrat en l’educació i la comunicació en la prevenció de residus.

Al Canal de Youtube de l’Agència de Residus de Catalunya es poden veure els vídeos de les activitats catalanes.