Project Description

PLURAL

Renovació plug-and-use amb sistemes lleugers adaptables
+Info Web;

PLURAL té com objectiu dissenyar, validar i demostrar una paleta de façanes prefabricades plug and play versàtils, adaptables, escalables i prefabricades que responguin a les necessitats de l’usuari (kits de “plug-and-use”). S’avaluen tres sistemes centrals diferents, que combinen calefacció, refrigeració, ventilació, sistemes de recol·lecció de calor amb finestres intel·ligents, impressió 3D, baixa petjada de carboni i materials de recobriment nano habilitats per reduir el consum total d’energia primària de l’edifici.

Es desenvoluparà una plataforma basada en BIM i una eina de suport a la presa de decisions (DST) per permetre la selecció i integració òptimes dels components, el millor disseny de el kit PNU, una fabricació i instal·lació més ràpida i de baix cost. L’energia renovable i els sistemes de control intel·ligent es combinaran amb un baix impacte ambiental: kits de PNU en un per a la renovació profunda d’edificis residencials. El projecte té com a objectiu crear exemples de renovació de millors pràctiques per al sector residencial basats en la innovació i la competitivitat, amb beneficis per als ciutadans i el medi ambient; desenvolupar eines de formació per a les principals parts interessades (planificadors, instal·ladors, propietaris d’edificis i usuaris finals); per millorar els estàndards d’acompliment basats en el cicle de vida (LCA, LCC) aplicats al sector de la construcció.

El projecte compta amb un total de 18 socis europeus, entre ells l’ITeC, Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya, Agència de l’Habitatge de Catalunya i PichArchitects, i està dirigit per la Universitat Tècnica Nacional d’Atenes.

PLURAL

Objectius

  1. Consum d’energia gairebé nul en edificis renovats amb kits PNU
  2. Renovació rendible
  3. Renovació de vies ràpides
  4. Renovació profunda més respectuosa amb el medi ambient
  5. Flexibilitat – Adaptabilitat

Demostratius
El concepte PLURAL s’integrarà en tres llocs de construcció de demostració reals diferents, situats a Grècia, Espanya i la República Txeca, amb diferents condicions climàtiques i necessitats de calefacció / refrigeració i requisits d’usuari, demostrant així la versatilitat i robustesa de el concepte general.

PLURAL també inclou tres demostracions d’edificis virtuals per simular i validar el rendiment i el funcionament de les solucions. Els demostradors reals també s’utilitzaran per a la seva avaluació virtual en condicions que difereixen de les reals. Els resultats es faran servir per establir les millors tècniques i directrius disponibles respecte a totes les fases d’implementació, inclòs l’enviament, la instal·lació, el manteniment i la clausura.

PLURAL

El concepte PLURAL: instal·lació i presa de decisions per kits PnU
Coordinador del projecte: NATIONAL TECHNICAL UNIVERSITY OF ATHENS – NTUA
Número de contracte: 958218
Marc de finançament: LC-EEB-04-2020 – Industrialisation of building envelope kits for the renovation market (IA)
Pressupost: 9.673.095,00 €
Període: 48 mesos (4 anys)
Més info a: PLURAL

MEZeroE Pocityf