La implementació de Lean a l’aeroport Nuevo Pudahuel, equipament molt emblemàtic a Xile per les seves característiques, ha comportat un enfocament diferenciador per a millorar la productivitat de les seves obres. L’experiència i lliçons apreses en la seva implementació seran el tema d’aquest Cafè Lean, a càrrec de José Luis Salvatierra.

Actualment, el sector de la construcció presenta múltiples desafiaments entorn de la millora productiva. Lean Construction (Construcció sense pèrdues) s’ha posicionat com l’estratègia competitiva de les empreses per a millorar la productivitat a través del cicle de vida dels projectes integrant eines i tecnologies des del començament del projecte. A Xile, es compta amb una àmplia trajectòria pel que fa a la implementació en projectes de construcció. Actualment, aquesta experiència s’ha vist reflectida en la gestió de megaprojectes, on la complexitat és més gran no només per la magnitud de les seves obres sinó pel gran nombre d’involucrats.

José Luis Salvatierra és:

  • PhD Construction Management, UK.
  • Co Fundador & Director de Projectes LeanInn
  • Coordinador i docent Àrea Construcció Universitat de Xile
  • Lean Enterprise Certificate, PUC – MIT
  • Director Acadèmic “Programa de Formació Lean LATAM”
  • Creador Programa auto desenvolupament LeanChallenge

 

Anteriorment va ser Gerent R + D + I Centre d’Excel·lència en Gestió de la Producció – GEPUC de Xile, Sotsdirector Centre Innovació en Fusta PUC, Docent Pontifícia Universitat Catòlica de Xile i Consultor en Graña y Montero al Perú.

Dia: dijous 12 de març de 2020

Horari: 16 a 18:00h

Lloc: Sala d’actes de l’ITeC – Wellington 19, Barcelona

Inscripció: Activitat gratuïta, prèvia inscripció