L’equip de projectes de l’ITeC va aprofitar la gran afluència de gent a l’estand de l’ITeC de la fira BBCONSTRUMAT per presentar els projectes europeus i autonòmics en què participa.

La primera sessió es va emmarcar en els projectes d’economia circular subvencionats per l’Agència de Residus de Catalunya: ITeC Impulsa, Bloc-replastic, BEDEC-Re i Re-edificat on es va aprofitar per convidar a algunes de les empreses que col·laboren amb els projectes subvencionats :

  • En el projecte ITeC Impulsa, Denvelops tenir l’oportunitat de presentar el seu producte innovador amb el qual fomenta l’economia circular i promou l’eficiència dels recursos en el sector de la construcció.
  • En el projecte Bloc-replastic, Fetdeterra va detallar algunes de les peculiaritats del bloc de terra compactada que pretén reduir i valoritzar residus plàstics com a materials de construcció.

La segona sessió es va destinar a presentar tres dels projectes europeus en què participa l’ITeC actualment, relacionats amb sostenibilitat, BIM i economia circular. Els projectes que es van presentar van ser: Houseful i BIMzeED, tots dos subvencionats per H2020 i LIFE EcoTimberCell en el qual es van convidar als socis de Pemade a mostrar els avenços de la seva participació en el projecte, a més de mostrar els prototips de les cèl·lules ETC.

Durant les dues sessions es va contextualitzar cada projecte exposant els objectius, els aspectes innovadors, les subvencions econòmiques, els membres que participen en cada projecte.

Es van aprofitar els quatre dies de BBConstrumat per atendre les persones que passaven per l’estand a preguntar, es van lliurar fullets i es van mostrar els prototips d’alguns dels projectes, el que va permetre apropar a tècnics i empreses als projectes d’innovació que estan en marxa a l’ITeC generant noves sinergies i possibilitats per a sol·licitar nous projectes.