El proper dimecres 25 d’abril tindrà lloc la presentació de l’estàndard eCOB, el primer Estàndard de Creació d’Objectes BIM, a la Sala d’Actes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

L’acte s’iniciarà amb la benvinguda als assistents de la mà de Jordi Gosalves, President del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona i Vicepresident de l’ITeC, Francisco Diéguez, Director General de l’ITeC i Sergio Muñoz, President del Building Smart Spanish Chapter.

A continuació, Ferran Bermejo, Director Tècnic de l’ITeC, i Elena Pla, Cap del Projecte BIM, presentaran l’estàndard eCOB® de Creació d’Objectes BIM, un instrument per a la generació d’objectes BIM genèrics o industrials que permet dotar-los d’una estructura d’informació consistent i tècnicament rigorosa, facilitant la interoperabilitat entre programes BIM al llarg de tot el cicle de vida de la construcció.

Es tracta d’un estàndard que es posa a disposició de tot el sector de forma lliure i oberta, per tal d’oferir la possibilitat d’establir criteris de treball comú, que permetin d’una manera eficient, extraure el màxim potencial del treball amb BIM.

Ferran Falcó, Secretari General del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, serà l’encarregat de donar per acabada la presentació d’aquest estàndard que pretén contribuir a la millora del sector i s’adreça principalment a promotors públics i privats, projectistes, constructors, fabricants de productes per a la construcció i les seves associacions, i desenvolupadors de biblioteques d’objectes BIM.

PROGRAMA DE L’ACTE

09:45h – Acreditació
10:00h – Benvinguda i presentació de l’acte a càrrec de Jordi Gosalves, Vicepresident de l’ITeC, Francisco Diéguez, Director de l’ITeC i Sergio Muñoz, President del Building Smart Spanish Chapter.
10:30h – Presentació de l’estàndard a càrrec de Ferran Bermejo, Director Tècnic de l’ITeC i Elena Pla, Cap del Projecte BIM.
11:20h- Clausura a càrrec de Ferran Falcó, Secretari General del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Formulari d’inscripció