Des que a mitjans de 2016 va aparèixer la primera versió de TCQ que permetia treballar en entorns BIM, l’ITeC no ha deixat d’incorporar noves prestacions fins a convertir-lo en una potent eina que avui en dia permet treballar d’una forma molt flexible, interoperable, amb un alt grau de col·laboració entre equips pluridisciplinars.

Les seves prestacions permeten treballar els amidaments, el pressupost, la planificació d’obra i la certificació sobre models BIM, emprant els models en format IFC, que actualment es el format obert més interoperable en el panorama nacional i internacional.

Tot això ha permès també notables millores per als usuaris que encara no s’han incorporat al BIM, o no han tingut la necessitat d’utilitzar-lo.

El TCQ 5.4, que es presentarà el proper dijous 25 d’abril, incorpora un nou concepte que estem segurs serà molt ben acollit per la comunitat d’usuaris BIM i també per els que encara no l’utilitzen: els pressupostos paramètrics.

La nova versió facilita la creació d’un apartat que conté aquells valors que es repeteixen més constantment en els amidaments d’un projecte (superfícies de solar, de plantes, d’espais, de locals, altures diverses, perímetres…) de forma que les línies d’amidament que ho necessiten van a cercar els valors d’aquests paràmetres en un únic lloc.

Aquesta nova prestació permet analitzar alternatives de projecte (canvis de materials, canvis de mesures fonamentals de projecte i d’altres) amb un mínim esforç. Per altra banda, augmenta notablement la traçabilitat de les mesures més importants i la limitació d’errors en l’escriptura repetitiva de valors.

Els pressupostos paramètrics, per als que treballen en BIM, adquireixen un valor notable, atès que es possible exportar dels models els paràmetres de forma estandarditzada, o inclús convertir-los en una plantilla personalitzada.

TCQ se’n va al núvol i permet compartir obres

Amb la versió 5.4 els usuaris rebran de manera gratuïta la primera versió del que anomenem TCQi. Es tracta d’un nou TCQ que funciona via web i s’accedeix des de qualsevol aparell que disposi de connexió a Internet, sense necessitat d’instal·lar cap programa. A banda d’una interfície gràfica innovadora, els pressupostos al núvol es poden compartir amb diferents usuaris de TCQ, per tal que tots ells puguin treballar en un mateix pressupost de forma simultània.

Addicionalment, els usuaris podran pujar un pressupost des de TCQ 5.4 a TCQi o a l’inrevés, tot i que no disposarà encara de totes les prestacions operatives. TCQi encara no ha adoptat les prestacions BIM del 5.4.

 

Data:
Dijous, 25 d’abril

Horari:
De 16h a 18h.

Lloc:
Sala d’Actes de l’ITeC (Wellington 19, Barcelona)

Programa:

  • Benvinguda i presentació de la sessió.
  • Una referència BIM: L’edifici d’oficines a Cant Batlló de Batlle i Roig, arquitectes. Desenvolupament BIM i Pressupost BIM
  • Presentació de les novetats de la versió 5.4 de TCQ i la relació amb el nou TCQi.

Pausa – Café

  • Demostració de l’aplicació de pressupostos parmètrics i la seva relació amb BIM.
  • Demostració del treball compartit en un pressupost al núvol.
  • Torn de preguntes

 

Assistència gratuïta, previa inscripció

INSCRIPCIÓ