L’ITeC participa a la jornada de presentació del projecte LIFE EcoTimberCell, del qual n’és soci

ITeC/Jornades, Sostenibilitat/L’ITeC participa a la jornada de presentació del projecte LIFE EcoTimberCell, del qual n’és soci

L’ITeC participa a la jornada de presentació del projecte LIFE EcoTimberCell, del qual n’és soci

  • L’ITeC participa a la jornada de presentació del projecte LIFE EcoTimberCell, del qual n’és soci

El 15 d’octubre l’ITeC va participar a la presentació del projecte LIFE EcoTimberCell a Lugo, iniciativa que promou la construcció sostenible amb fusta local de la mà d’un consorci de diferents organitzacions d’on també l’ITeC n’és soci.

La Plataforma de Ingeniería Estructural de Madera (PEMADE) del Campus Terra de la USC, juntament amb els altres socis del projecte, van presentar la idea a la Comissió Europea l’any passat. La proposta va ser aprovada sota el títol “Sistemes estructurals cel·lulars ecològics per a una edificació model de mitigació del canvi climàtic i posada en valor del sector forestal”.

L’objectiu principal és desenvolupar productes constructius de fusta local procedents d’una gestió forestal sostenible que redueixin el consum energètic al sector de la construcció. La creació de sistemes EcoTimberCell (ETC) i de mòduls habitacionals ETC per a projectar habitatges unifamiliars passius possibilitaran aquest estalvi.

El procés de treball es durà a terme a les instal·lacions de la PEMADE i comptarà amb la col·laboració de l’ITeC i de les entitats Betanzos HB i CETEMAS. Una spin-off de la USC s’encarregarà de comerciar, exportar i fer evolucionar els productes ETC esmentats al futur.