Jornada La nova Llei de Canvi Climàtic: Obligacions i subvencions per als municipis

ITeC/Jornades/Jornada La nova Llei de Canvi Climàtic: Obligacions i subvencions per als municipis

Jornada La nova Llei de Canvi Climàtic: Obligacions i subvencions per als municipis

04/06/2018|Jornades|

El proper 6 de juny a les 09:00h a la Sala d’Actes de l’ITeC es celebrarà la Jornada “La nova Llei de Canvi Climàtic: Obligacions i subvencions per als municipis”.

A la jornada es parlarà de la nova Llei del Canvi Climàtic (16/2017), que té com a finalitat reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i afavorir la transició cap a una economia neutra en emissions. L’entrada en vigor de la nova llei comporta als municipis unes obligacions, a la sessió els hi explicarem com fer front a aquests nous reptes i els informarem de les principals ajudes existents per tal que aquest canvi de model sigui econòmicament possible.

L’acte s’iniciarà amb la benvinguda als assistents per part de Francisco Diéguez, Director General de l’ITeC. Ja entrant en matèria, Salvador Samitier, Cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, aprofundirà sobre la nova llei de canvi climàtic i quins canvis comportarà a les administracions. Licinio Alfaro, Responsable del Departament de Construcció Sostenible de l’ITeC, explicarà com es pot donar resposta als requeriments d’obligat compliment que suposa aquesta llei i David Sabatés, Gestor de Projectes Innovadors de l’ITeC exposarà les subvencions a les quals es poden acollir els municipis per tal de reduir els costos de la seva implantació.

Després d’una pausa, Mar Campanero, del Programa Ajuntament + Sostenible, de l’Àrea d’Ecologia Urbana, explicarà les normatives i instruccions municipals d’ambientalització d’obres que es realitzen a l’Ajuntament de Barcelona.

Jordi Garcia Martínez i Joaquim Cabrera, de l’Assistència Tècnica-Departament de Gestió de Projectes, parlaran de la implantació i anàlisi del GMA a l’empresa BIMSA.

Per acabar, diferents representants de les 4 Diputacions catalanes compartiran una Taula Rodona per explicar diversos projectes i subvencions existents per poder donar resposta als nous reptes que suposa la incorporació d’ Economies baixes en Carboni en els seus municipis.


Data:
06.06.2018

Hora: 09:00 a 13:00h

Lloc: ITeC – Institut de la Tecnologia de la Construcció de Catalunya. C/ Wellington, 19. Barcelona

 

La Llei 16/2017, d’1 d’agost, del canvi climàtic, suposa un canvi del model urbanístic centrat en el reciclatge urbà, la rehabilitació del parc de vivendes i els edificis de consum energètic casi nul. Un punt important, és la previsió dels pressupostos de carboni com a mecanisme de la planificació i seguiment per la integració dels objectius de la llei que afecten de forma específica als governs locals. En la present Jornada, expliquem als municipis com fer front a aquests nous reptes i informarem de les principals ajudes existents per tal que aquest canvi de model sigui econòmicament possible.

 

PROGRAMA 

09:00h – Acreditació

09:15h –  Presentació de l’Acte

Francisco Diéguez, Director General de l’ITeC

09:35h –  La nova Llei sobre el Canvi Climàtic

Salvador Samitier, Cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

10:15h –  Aplicació de metodologia d’Anàlisi de Cicle de Vida en gestió municipal

Licinio Alfaro, Cap del Departament de Construcció Sostenible de l’ITeC

David Sabatés, Gestor de Projectes Innovadors de l’ITeC

10:45h –  Cafè

11:00h –  Normatives i instruccions municipals d’ambientalització d’obres a l’Ajuntament de Barcelona

Mar Campanero, Responsable del Programa Ajuntament + Sostenible de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona

11:20h –  Implantació i anàlisi GMA a l’empresa BIMSA

Jordi Garcia Martínez i Joaquim Cabrera Tosas,  Assistència Tècnica del Departament de Gestió de Projectes de BIMSA

11:45h –  Presentació de casos d’èxit per part de les Diputacions i ajudes

Josep Maria Prunera Figuerola, Cap del Servei de Medi Ambient, Salut Pública i Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona

Laia Gòmiz, Tècnica de Promoció Econòmica a Adaptació positiva al Canvi Climàtic de la Diputació de Lleida

Arantxa Amrein Tranche, Cap de la Unitat d’Innovació i Eficiència de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

12:45h – Precs i Preguntes

13:00h –  Finalització de la Jornada