El 16 de maig es celebra el Congrés d’Innovació i Renovació Urbana: De la ciutat al material al Palau de Congressos de Montjuïc de Fira de Barcelona. L’acte, organitzat per Barcelona Building Construmat, forma part del seu programa BBSeries’18 i reunirà representants de diverses ciutats, arquitectes, startups sectorials i analistes de tot al món per reflexionar sobre l’impacte de la innovació a las urbs actuals.

La jornada, que estarà comissionada per l’arquitecta Giovanna Carnevali amb la col·laboració de la Mobile World Capital, començarà amb la presentació de les startups que participen en la competició dels Premis al Millor Projecte Emprenedor en l’àmbit de la construcció, que s’atorgaran al Barcelona Building Construmat 2019.

A continuació, la directora del Departament d’Habitatge Social d’Amsterdam, Sabine Lebesque, donarà a conèixer en una ponència les noves polítiques d’innovació en aquesta matèria del Govern holandès. Per la seva banda, el cap del Departament de Planificació Urbana de Munic, Klaus Illigmann, assenyalarà la importància d’una visió coherent per dur a terme la planificació de les ciutats com és el cas de la capital de Baviera des dels materials fins a la pròpia ciutat.

Les sessions de la tarda comptaran amb la participació del conseller delegat de l’àrea de Desenvolupament de Pune, Rajendra Jagtap, que posarà l’èmfasi en com el concepte d’smart city pot ser una eina per a la millora de la construcció d’habitatges, mentre que el conseller delegat de Strelka d’arquitectura i planificació urbana de Moscou, Denis Leontiev, dissertarà sobre la influència de la regeneració dels espais públics de les ciutats en la qualitat de vida dels seus habitants.

Després de cada ponència, hi haurà un panell de discussió amb la participació de diversos experts i representants d’empreses líders del sector.

Aquesta jornada, serà un dels actes previs al Barcelona Building Constumat que tindrà lloc del 14 al 17 de maig del 2019.