El projecte Homeskin és un projecte de tres anys de durada amb el qual l’ITeC col·labora com a partner tecnològic, que desenvolupa nous productes i solucions constructives d’aïllament tèrmic en edificació basats en materials d’altes prestacions AABC-Advanced Aerogel-based Composite materials. Així, el projecte vol desenvolupar un material aïllant per a edificis que redueixi el consum energètic d’aquests -que actualment representa el 40% del consum energètic mundial- i les emissions de CO2 -que representen un 36% del total-.

L’ITeC forma part del consorci del projecte Homeskin, amb el paper d’identificar els requisits tècnics i reglamentaris a nivell europeu rellevants per als productes i usos previstos, i orientar el procés d’innovació i desenvolupament cap a l’acompliment d’aquests requisits.

La primera reunió del plenari en la que l’ITeC hi va participar,  es va celebrar el passat 10 de febrer a Brussel·les, amb la participació de tots els membres del consorci europeu responsables del projecte: 4 socis industrials (Enersens, Parex, Trocellen i Flag), 3 centres de recerca (CEA, Armines i la Universitat d’Stuttgart), l’ITeC com a centre tecnològic de la construcció i 2 consultories i institucions estratègiques (Kurt Salmon i Sorane).

El projecte està finançat pel programa europeu de recerca i innovació Horizon 2020, que finança projectes a través de convocatòries competitives que s’obren durant el període 2014 – 2020.

L’ITeC ha produit el video de difusió del projecte.