Tots els mesos, Josefina Lindblom, directora de la DG ENV de la iniciativa Level(s) i membre de la Unitat de Producció, Productes i Consum Sostenibles, parla amb alguna persona entesas en Level(s) i els beneficis que comporta l’adopció d’aquest marc per als professionals de la construcció. En l’entrevista del passat mes de juliol, va conversar amb Philippa Gill, Directora d’EVORA Global i experta en construcció sostenible i economia circular. A més, Gill ha estat involucrada en la metodologia Level(s) i és coneixedora, de primera mà, de l’evolució del projecte europeu Houseful del qual ITeC és soci.

 

 

Josefina Lindbloom (esquerra) i Philippa Gill (dreta)

 

A continuació, un petit fragment de l’entrevista:

Josefina: Excel·lent, definitivament recordarem utilitzar aquest argument. Vostè també va participar en el projecte Houseful, del programa Horizon 2020. Podria parlar-nos d’aquest projecte i com es relaciona amb Level(s)?

Philippa: Houseful se centra en l’impuls de l’economia circular en el sector de l’habitatge i té l’objectiu de desenvolupar i demostrar un servei sistèmic integrat amb solucions circulars per a la cadena de valor de l’habitatge. El projecte Houseful té quatre edificis demostratius a Àustria i Espanya. Les solucions desenvolupades per a cadascun d’ells proporcionaran, des del meu punt de vista, l’evidència tècnica de com les estratègies del cicle de vida complet i els factors de salut i benestar humà poden ser implementats en tot el sector. Són l’encarnació dels macroindicadores que consagra Level(s).

 

Si vols veure l’entrevista completa en anglès, fes clic aquí.

Si vols conèixer més informació sobre el projecte Houseful, consulta la web de l’ITeC o la pàgina oficial de Houseful.

 

Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea sota l’acord de subvenció nº 776708.