• L’ITeC, Bimetric i Infraestructures.cat organitzen els propers 16, 17 i 18 de setembre, la Conferencia Lean in The Public Sector (LIPS) 2015, amb l’objectiu de promoure la Construcció Lean al sector públic
  • La conferència s’estructura en un taller d’introducció a la Construcció Lean (16 de setembre) i 2 dies de sessions amb la participació de experts mundials (17 i 18 de setembre)
  • L’acte tindrà lloc a la seu de l’ ITeC (Wellington 19, Barcelona), i les llengües seran el castellà i l’anglès

Els propers dies 16, 17 i 18 de setembre de 2015, l’ITeC – Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya, acollirà la Conferència Lean In the Public Sector 2015 – LIPS 2015, que promouen Project Production System Laboratory de la Universitat de Berkeley, el Lean Construction Institute i l’Spanish Group for Lean Construction i organitzen l’ITeC, Bimetric, i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de la conferència LIPS 2015 és divulgar i promoure l’aplicació dels principis del pensament Lean en el sector de la construcció. La conferència es dirigeix a aquells agents que proporcionen serveis de construcció al sector públic i a d’altres sectors.

Experts mundials i places limitades

La Conferència LIPS Barcelona 2015 reunirà alguns dels màxims experts mundials en gestió Lean, com Glenn Ballard, de la University of Califòrnia Berkeley, cofundador i director del Lean Construction Institute; Graeme Shaw, de Transport for London; Derek Drysdale, del Lean Construction Institute del Regne Unit, entre d’altres.

Les places per a assistir-hi seran limitades i les inscripcions s’hauran de realitzar a través d’un formulari on-line fins al dia 31 de juliol, en una primera fase, i fins al 10 de setembre, en una segona. Els inscrits abans del 31 de juliol comptaran amb un preu especial, així com els estudiants i professionals en situació d’atur.

Lean Construction: els principis Lean aplicats a la construcció

El Lean Manufacturing (producció ajustada o producció sense pèrdues) és una filosofia de gestió de la producció que va revolucionar el disseny i la producció industrial al segle XX, enfocada a la reducció del malbaratament. Aplicat al sector, la construcció Lean maximitza el valor i minimitza les pèrdues dels projectes, mitjançant l’aplicació de tècniques que incrementen la productivitat dels processos constructius.

Les millors universitats del món en matèria de gestió de projectes de construcció centren gran part de la seva capacitat investigadora en el Lean Construction. Tant Berkeley com Stanford, als EEUU, Nottingham i Salford al Regne Unit, en són un exemple.

Accés al programa LIPS Barcelona 2015

Inscripcions