El proper curs BREEAM® Associat inclou una visita a la biblioteca Les Corts-Vidre, un edifici sostenible de referència

ITeC/Formació, Sostenibilitat/El proper curs BREEAM® Associat inclou una visita a la biblioteca Les Corts-Vidre, un edifici sostenible de referència

El proper curs BREEAM® Associat inclou una visita a la biblioteca Les Corts-Vidre, un edifici sostenible de referència

El 29 de març tindrà lloc a la seu del l’ITeC el curs BREEAM® Associat, que com a novetat inclourà una visita a la biblioteca Les Corts-Vidre, un edifici sostenible de referència a Barcelona. L’objectiu d’aquesta iniciativa és aportar un valor afegit al curs i que els alumnes puguin observar de primera mà com es desenvolupa un procés de certificació BREEAM® i quins criteris d’avaluació s’han tingut en compte en aquesta obra. BREEAM®Associat és un curs d’iniciació als conceptes i a aquest sistema de certificació i va dirigit a professionals compromesos amb la construcció sostenible.

El projecte de la biblioteca Les Corts-Vidre, promogut per l’Ajuntament de Barcelona,  és una obra de rehabilitació i nova construcció de l’antiga fàbrica tèxtil Benet Campabadal que en fase de disseny (provisional) va obtenir la classificació BREEAM® ‘Molt Bo’. Actualment s’està desenvolupant l’avaluació en fase post-construcció a càrrec de l’assessor Andrew Ferdinando de Lks Enginyeria Scoop en col·laboració amb Artur Miró de Develop Index Ambiental. Es preveu que el certificat millori la puntuació obtinguda en la fase de disseny i que les obres finalitzin al juny de 2017.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de les seves seus de Districtes Municipals, vol promoure la construcció d’edificis sostenibles dins dels projectes públics i la biblioteca Les Corts-Vidre n’és un exemple. Des de l’any 2011, l’ITeC forma tècnics independents per a realitzar aquests processos d’avaluació i certificació. Aquests professionals s’anomenen Assessors i són els únics reconeguts per BREEAM® (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) per realitzar processos d’avaluació segons la seva metodologia de sostenibilitat, capdavantera al món amb més de 541.000 edificis certificats en 77 països.

consulta les noves dates de cursos BREEAM® a l’ITeC