Vist l’èxit de la 1a Setmana dels Webinars #joemquedoacasa, amb més de 3000 inscrits, des de la Fundació ITeC hem decidit organitzar una 2a setmana per ajudar a tots els professionals del sector a que els dies se’ls facin més amens i es puguin seguir formant.

Apunta a l’agenda, del 14 al 17 d’abril seguirem amb la dinàmica d’oferir-vos dos webinars gratuïts cada dia, un en horari de matí, a les 11.00h, i un altre a la tarda, a les 16.00h.

Hem intentat que les temàtiques segueixin essent, com en l’anterior setmana, un reflex de tots els coneixements que dia a dia adquireixen els nostres experts i que creiem que poden transmetre per tal de beneficiar al sector de la construcció.

Arriba la 2a Setmana dels Webinars #joemquedoacasa

 

A continuació et detallem la programació de cada dia, fent cinc cèntims del que tractarà cada sessió i qui seràn els ponents:

 

Dimarts 14 d’abril

11h – Com presentar projectes R+D+i de Pimes i aconseguir finançament
L’objectiu d’aquest webinar és oferir criteris i eines bàsiques perquè les Pimes trobin finançament amb la qual poder desenvolupar els seus projectes d’R + D. Aprendrem a cercar convocatòries i a preparar, presentar i justificar propostes d’èxit.
Ponent: David Sabatés, Arquitecte i Responsable de Gestió de Projectes de la Innovació de l’ITeC
– INSCRIPCIÓ –

16h – Què es la construcció LEAN?
Construcció Lean és l’adaptació de la filosofia Lean al sector de la construcció, amb l’objectiu d’aportar valor als clients, eliminar les deixalles, en un entorn de col·laboració, que fomenti la millora contínua. Lean Construction, o construcció sense pèrdues, com a sistema de gestió del procés constructiu, es basa en implementar tècniques i eines que fan possible millorar el producte final construït a la primera vegada que s’executa.
Ponent: Víctor Roig, Enginyer de Camins, consultor i soci de Bimetric
– INSCRIPCIÓ –

 

Dimecres 15 d’abril

11h – Millora el màrqueting i la difusió dels productes de la teva empresa
Una base de dades dels teus productes permet l’intercanvi d’informació entre les empreses i la resta d’agents de la construcció de manera ordenada i estructurada. La difusió per la xarxa arriba a milers d’usuaris connectant oferta i demanda. És una potent eina de prescripció que incrementa exponencialment la venda dels teus productes, sistemes i solucions constructives.
Ponent: Josep Torruella, Enginyer Industrial i Cap del Departament Comercial de l’ITeC
– INSCRIPCIÓ –

16h – Introducció als contractes col·laboratius Lean IPD
Integrated Project Delivery IPD és una de les grans troballes de la comunitat Lean Construction, promogut per inversors insatisfets amb el resultat de el sistema tradicional. És la forma de contractació més adequada per assegurar la inversió en projectes complexos o amb alta incertesa. La contractació col·laborativa comporta un canvi en el sistema de desenvolupament tradicional en els projectes de construcció: dissenyadors i constructors col·laboren des del principi de el projecte, signant un únic contracte; i participen de el risc i la recompensa d’acord amb el resultat global, a la fi de l’obra.
Ponent: Pedro Júdez, Enginyer Industrial – Owner’s Representative
– INSCRIPCIÓ –

 

Dijous 16 d’abril

11h – Aterratge en BIM dels fabricants de productes de la construcció
Visió estratègica sobre les tasques bàsiques que ha d’abordar un empresa fabricant de productes per a la construcció en el moment d’introduir BIM en la seva activitat interna i en la seva relació amb els prescriptors, així com amb equips de projecte i construcció.
Ponents: Ferran Bermejo, Arquitecte i Director Tècnic de l’ITeC, i Elena Pla, Arquitecta i Responsable de Desenvolupament BIM de l’ITeC
– INSCRIPCIÓ –

16h – Què ha de contenir un llibre de l’edifici i el seu pla de manteniment?
El webinar està enfocat a explicar quines són les diferents parts que ha de contenir un llibre de l’edifici, document de caràcter obligatori a nivell normatiu. També s’abordarà com realitzar el primer pla de manteniment de l’edifici, a partir de la informació de el llibre de l’edifici. Aquests són els primers passos per iniciar el gestió de l’manteniment dels edificis.
Ponent: Maria Villegas, Arquitecta Tècnica i Cap del Departament de Suport Tècnic i Formació de l’ITeC
– INSCRIPCIÓ –

 

Divendres 17 d’abril

11h – Directrius per a realitzar una implantació BIM amb èxit
S’abordaran els punts estratègics, les claus i les barreres tant en els estudis i enginyeries, contractistes i en l’administració pública per dissenyar la implantació BIM i l’ecosistema digital, detectar el valor afegit en els processos i aconseguir resultats en funció de la maduresa tecnològica de cada un d’ells de la manera més eficient, a el menor cost, amb el menor esforç i de manera no traumàtica.
Ponent: Jerónimo Alonso, Arquitecte Tècnic, Representant de l’ITeC a Castella Lleó i Cantabria i especialista en BIM
– INSCRIPCIÓ –

16h – La normativa és dinàmica. Com la consultes i gestiones?

El sector de la construcció està en permanent evolució amb multitud de normatives d’àmbit europeu, estatal, autonòmic i local. Per poder donar compliment a tota la normativa vigent en els projectes i les obres, cal conèixer-la i poder consultar-la, així com estar informat de les últimes novetats i actualitzacions normatives.
Ponent: Daniel Sisniega, Responsable del Servei d’Informació Tecnològica (SiT) de l’ITeC
– INSCRIPCIÓ –

 

Tots els webinars es realitzaran en castellà.