L’ITeC participarà a la Fira Internacional d’Urbanisme i Medi Ambient TECMA

ITeC/Fires/L’ITeC participarà a la Fira Internacional d’Urbanisme i Medi Ambient TECMA

L’ITeC participarà a la Fira Internacional d’Urbanisme i Medi Ambient TECMA

07/06/2018|Fires|
  • Fira Internacional d’Urbanisme i Medi Ambient TECMA

Del 13 al 15 de juny es celebra a IFEMA Feria de Madrid la dinovena edició de la Fira Internacional d’Urbanisme i Medi Ambient TECMA.

L’objectiu d’aquesta fira és donar respostes actualitzades i en temps real als problemes urbans, mitjançant serveis, productes i processos d’innovació, ja siguin tecnològics o socials, on empreses i organitzadors puguin exposar les seves idees per tal de crear ciutats més sostenibles i amb una major qualitat de vida per als seus habitants.

L’ITeC, que hi participa per primera vegada, estarà situat a l’estand 9G27. Els visitants que s’apropin podran informar-se dels següents productes:

  • BEDEC (Banc Estructurat de Dades d’Elements Constructius): Disposa des de l’any 2004 de dades ambientals que permeten conèixer valors d’impacte relatius a emissions de C02, energia de fabricació, residus generats i el contingut de reciclat.
  • TCQi-GMA: software que permet generar la documentació de l’estudi de gestió de residus de construcció i demolicions i analitzar els diversos impactes mediambientals que provoquen els materials de la construcció i la seva posada en obra.
  • TCQi-MNT, un programa informàtic al núvol que permet la gestió del manteniment de les instal·lacions ja sigui de manera conductiva, preventiva, correctiva, substitutiva, o. senzillament. per fer modificacions i millores.

Així mateix, el Cap del Departament de Construcció Sostenible, Licinio Alfaro, farà una presentació al Fòrum de Medi Ambient i Sostenibilitat (FSMS), el 15 de juny a les 10:30h sobre “La implantació de la economia circular a la digitalització de les ciutats”, on explicarà com aplicar l’Anàlisi de Cicle de Vida a la gestió de les nostres ciutats i la metodologia aplicada normalment als productes de la construcció, encara que la seva aplicació a la gestió de les ciutats sigui tan nova. Per poder dur a terme aquesta implementació, cal la implicació de diversos actors en el procés constructiu dels edificis o de l’obra civil que es porta a terme.

Aquest procés permet relacionar a projectistes, constructors i als mantenidors d’obres, per a què treballin de forma conjunta amb un objectiu comú, la gestió de les nostres ciutats, la seva millora contínua i la digitalització de tots els processos constructius.