Del 23 al 26 de maig participarem a Barcelona Building Construmat 2017 on presentarem les nostres principals novetats: la primera fase de la biblioteca d’objectes BIM genèrics, la nova versió 5.1 de TCQ2000, el nou Banc BEDEC i la pàgina web de Construcció Sostenible. La 20a edició del Saló, que aposta per la innovació com a motor de canvi sectorial, se celebrarà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona on ens trobaràs a l’estand F693.

Com a entitat de suport a la innovació en aquesta edició de Barcelona Building Construmat presentarem els següents productes emmarcats dins de diferents àrees, entre els quals destaquen les novetats esmentades anteriorment.

Building Information Modeling (BIM)

 • Biblioteca d’objectes BIM genèrics: L’ITeC ha desenvolupat un estàndard per a la confecció d’objectes BIM amb voluntat de dotar al sector d’una estructura rigorosa d’informació gràfica i dades tècniques.
 • Versió 5.1 del programa TCQ2000: Aquesta nova versió 5.1 permet extreure informació dels models BIM a través del format obert d’intercanvi més internacional, l’IFC, i incorpora dins de TCQ un visualitzador 3D dels models exportats en aquest format, amb un conjunt d’eines que faciliten la confecció i la revisió del pressupost.
 • Catàlegs integrats d’objectes BIM: L’ITeC i Bimetica promouen entre les empreses la integració del BIM i de les dades dels bancs en format Fie per crear catàlegs integrats.

Sostenibilitat

 • Dades ambientals: Posem a la disposició de les empreses una pàgina web que permet incorporar informació ambiental en els seus productes i serveis. La web de Construcció Sostenible recull de forma específica els productes amb informació pròpia, convertint-se en una eina d’informació i selecció de productes per part dels prescriptors.
 • Momentum for Change: Una iniciativa liderada per la secretaria de l’ONU pel canvi climàtic que té com a objectiu reunir projectes que contribueixin a contrarestar els efectes de l’escalfament global. L’ITeC ha estat seleccionat en aquest projecte per les seves eines ambientals en el sector de la construcció i és l’encarregat de realitzar el vídeo que es penjarà a la pàgina web de les Nacions Unides.
 • Formació BREEAM: Des de l’any 2011 l’ITeC és una entitat de formació BREEAM ES, el mètode d’avaluació i certificació de la sostenibilitat de l’edificació tècnicament més avançat i capdavanter a nivell mundial.

 Bancs de dades

 • Nou Banc BEDEC: Aquest banc ha renovat tant el contingut com el disseny. A part dels bancs de l’ITeC ara també conté informació dels objectes BIM de les empreses i s’ha redissenyat la consulta online, que ara disposa d’un disseny més visual i intuïtiu per tal d’agilitar la navegació i està adaptat a tots els dispositius mòbils.
 • Banc de normativa: Aquest banc posa a l’abast dels usuaris totes les disposicions reglamentàries del sector de la construcció que engloba edificació, obra industrial i obra civil.
 • Servei d’informació Tecnològica (SiT): Aquest servei informa i interpreta les disposicions reglamentàries vigents en l’àmbit europeu, estatal i autonòmic del sector en els àmbits d’edificació, obra industrial i obra civil i proporciona informació tècnica dels productes, equips i sistemes (PEiS) i de les empreses que els fabriquen.

Suport a la innovació

 • Projecte HomeSkin: És un projecte dins del programa europeu Horizon 2020, i el seu objectiu és el desenvolupament de nous productes i solucions constructives d’aïllament tèrmic basats en materials d’altes prestacions AABC-Advanced Aerogel-based Composite materials.
 • Processos de certificació que emet l’ITeC (ATE, DAU ApTO): Orientació tecnològica, avaluació i certificació (ATE i DAU) de productes sense norma i innovadors i d’empreses instal·ladores (ApTO).
 • Reports of ITeC EOTA Office: Els reports són una recopilació sistemàtica de la informació i els documents més rellevants que es produeixen a nivell de l’EOTA, com els Documents d’Avaluació Europeus-DAE publicats, la conversió de Guies DITE a DAEs, els Technical Reports i altres documents d’interès.

L’ITeC també participarà a l’espai Future Arena dedicat a la innovació i noves tendències, concretament a la Zona Technical Corner, un fòrum per presentar els projectes i les bones pràctiques més rellevants i innovadores de la mà  d’empreses expositores del Saló. En aquest espai exposarem el canvi d’estructura i de paradigma de la informació ambiental d’una obra i la nova versió 5.1 del programa TCQ2000.

accedeix a la invitació gratuïta amb el codi 9A492670