Vols fer el primer pas cap al BIM?

ITeC/BIM/Vols fer el primer pas cap al BIM?

Vols fer el primer pas cap al BIM?

23/10/2018|BIM|
  • Vols fer el primer pas cap al BIM imatge

Què és el BIM? Abans de continuar llegint cal saber el significat de les sigles amb que es coneix el Building Information Modeling.

El BIM és un sistema digital de treball col·laboratiu dissenyat per facilitar la gestió i la creació d’un projecte de construcció. La informació que els diferents agents creen al llarg del cicle de vida d’una obra queda centralitzada i, d’aquesta manera, s’obté una visió completament global i evolutiva de tot el procés d’edificació.

Aquest nou modus operandi deixa enrere el tradicional plànol en paper i incorpora dades geomètriques (3D), temporals (4D), de costos (5D), ambientals (6D) i de manteniment (7D). Tot en un.

Vols fer el primer pas cap al BIM? L’ITeC organitza un curs per a tècnics i professionals del sector sense coneixements previs de BIM interessats en tenir un primer contacte amb l’esmentada metodologia. Ferran Bermejo i Maria Elena Pla ensenyaran en tres sessions els conceptes bàsics, els processos i les eines que estan transformant el sector. L’objectiu no és modelar, sinó introduir-se en el la dinàmica del sistema.

Els assistents tindran condicions preferencials en l’adquisició de productes BIM de l’ITeC. A més, els alumnes que segueixin la totalitat del curs rebran un certificat acreditatiu.

El curs té una durada de 10 hores, repartides en 3 sessions (parts pràctiques incloses):

Dilluns 5 de novembre, de 15:30 a 19:00 h
Dilluns 12 de novembre, de 15:30 a 19:00 h
Dilluns 19 de novembre, de 15:30 a 19 h

Inscripció i preu:

La matrícula té un cost de 150€. El curs és bonificable per la Fundació Estatal per a la Formació a l’Ocupació.

Places limitades. Cal assistir amb ordinador portàtil propi.

Inscripció aquí

Programa i contingut:

Sessió 1

Els conceptes bàsics. La nova tecnologia, els nous processos. Els usos BIM, els fluxos de treball, les diverses funcions dins del nou entorn. Els rols i els documents bàsics de treball dins d’un projecte BIM, BEP, EIR, LOD.

Sessió 2

L’intercanvi d’informació en un entorn BIM. Open BIM, IFC i altres formats. Conèixer i navegar per un model BIM. Sessió pràctica de navegació per models IFC i un altre exercici.

Sessió 3

Les eines de treball en un entorn BIM: les de modelat, les especialistes, les de control, les biblioteques d’objectes, CDE. Sessió pràctica d’objectes BIM.

Inscripció aquí