L’Estàndard de Creació d’Objectes BIM ja està disponible a la web

ITeC/Bancs d'empreses, Bancs ITeC, Bases de dades, BIM/L’Estàndard de Creació d’Objectes BIM ja està disponible a la web

L’Estàndard de Creació d’Objectes BIM ja està disponible a la web

Dimecres 25 d’abril es va presentar a la Sala d’Actes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya l’eCOB®, el primer Estàndard de Creació d’Objectes BIM.

La presentació va ser un èxit a nivell de convocatòria i va congregar més de 65 persones del sector per donar a conèixer les principals característiques de l’estàndard, de la mà de Ferran Bermejo, Director Tècnic de l’ITeC, i Elena Pla, Cap de Projecte BIM.

L’eCOB® és un instrument per a la generació d’objectes BIM genèrics o industrials que permet dotar-los d’una estructura d’informació consistent i tècnicament rigorosa, facilitant la interoperabilitat entre programes BIM al llarg de tot el cicle de vida de la construcció.

Aquest estàndard, basat en IFC, es planteja com un document obert, evolutiu i col·laboratiu. D’aquesta manera es vinculen als principals actors del sector per a incorporar les singularitats de cada gama de productes a la forma en que són descrits a l’estàndard. Aquesta primera versió està relacionada amb l’edificació i, en el futur, contemplarà l’àmbit de l’enginyeria civil.

Properament, es realitzaran diferents cursos de formació i presentacions tècniques dels quals s’anunciaran les dates més endavant.

El dimecres 30 de maig tindrà lloc una nova presentació de l’eCOB®, aquest cop a Madrid, a l’Espai Saint-Gobain, a Príncipe de Vergara, 132, planta 10. Inscripció.