Conferència BioEconomic® – TSMC “Implantació obligatòria de BIM

ITeC/BIM, Jornades/Conferència BioEconomic® – TSMC “Implantació obligatòria de BIM

Conferència BioEconomic® – TSMC “Implantació obligatòria de BIM

17/06/2018|BIM, Jornades|

L’1 de juny es va celebrar la 8a Conferència BioEconòmic® – TSMC “La Implantació obligatòria del BIM” a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

L’acte es va celebrar per parlar de la metodologia Building Information Modeling i la seva implantació obligatòria en un futur immediat. Tot i que encara no és obligatori a Europa, el Parlament Europeu va emetre una directiva l’any 2014 per la qual instava als països membres de la Unió a implementar la metodologia BIM a tots aquells projectes constructius de finançament públic.

Gràcies a aquesta directiva, Espanya s’ha posat en marxa i l’agost de 2015 el Ministeri de Foment va crear la “Comissió BIM” que establirà l’ús de BIM de manera obligatòria per a totes les licitacions en dues fases: 17 de desembre del 2018 en cas de les licitacions públiques d’edificació, i el 26 de juliol de 2019 per a les licitacions públiques d’Infraestructures.

Durant l’acte també es va presentar l’eCOB, el primer estàndard de Creació d’Objectes BIM, ja siguin genèrics o industrials, que permet dotar-los d’una estructura d’informació consistent i tècnicament rigorosa, facilitant la interoperabilitat entre programes BIM al llarg de tot el cicle de vida de la construcció. Aquest estàndard es planteja com un document obert, evolutiu i col·laboratiu. La presentació va estar al càrrec de Ferran Bermejo, Director Tècnic de l’ITeC, Elena Pla, Responsable de Projecte BIM de l’ITeC, i Sergio Muñoz Secretari de BuildingSMART Spanish Chapter.