La Asociación Ibérica de Fabricantes de ImpermeabilizaciónAIFIm ha signat recentment el conveni de col·laboració per a la seva participació en el desenvolupament de l’estàndard de creació d’objectes BIM eCOB®.

AIFIm pretén obtenir i difondre entre els seus socis i en el sector, tots aquells estudis i documentació que pugui contribuir al millor coneixement i qualitat de tot el que té relació amb la indústria dels impermeabilitzants i fomentar així el nivell de qualitat dels productes, així com la competitivitat de les empreses.

Avui en dia formen part d’AIFIm empreses tant rellevants en el mon de la impermeabilització com: BMI, Chova, Danosa, Mapei, Renolit, Sika i Soprema.

Amb aquest conveni AIFIm s’integra en el nombrós grup d’associacions nacionals de fabricants de productes de la construcció que han decidit participar en el desenvolupament d’aquest estàndard amb l’objectiu de disposar per als seus associats, d’un instrument d’utilitat en el desenvolupament de les biblioteques d’objectes BIM dels seus productes, optimitzant la inversió necessària.

L’adopció de l’estàndard eCOB® al desenvolupament en BIM dels catàlegs de les empreses, garanteix un rigor tècnic notable i ajuda a establir una relació lliure i oberta entre les empreses fabricants de productes i els desenvolupadors d’objectes BIM.

Amb aquest acord, AIFIm aportarà el seu coneixement en l’àrea d’interès dels productes dels seus associats de per tal que eCOB® doni resposta adient al desenvolupament d’objecte BIM on participen aquests productes.

eCOB® és el primer estàndard publicat a Espanya amb caràcter obert i de lliure utilització per a tots els agents del sector, i permet el desenvolupament d’objectes BIM en qualsevol plataforma de modelat, bé siguin genèrics o de marca comercial.